Софийският градски съд е отменил условната присъда на Орлин Гигов, който уби украинката Силвия

Рени Петрова 25 юни 2024 в 12:51 6086 1

Една от жертвите на Орлин Гигов - Мила Пейкова

Снимка Стопкадър Нова ТВ

Мила Пейкова, станала жертва на Орлин Гигов през 2020 г.

Софийският градски съд е отменил условната присъда на 47-годишния бивш шофьор на МВР-болница Орлин Гигов, който бе осъден през март 2023 г. от една от жертвите си - Мила Пейкова. 

Тогава Софийският районен съд наложи 1 година условна присъда с 4-годишен изпитателен срок. Освен това Гигов е осъден да плати 5000 лева на жертвата си за причиняване на неимуществени вреди след нанасянето на множеството леки телесни повреди.

Пред Нова ТВ Мила Пейкова - пребита през 2020 г. от Гигов, разказа, че след решението на СРС, серийният бияч е обжалвал решението пред Градския съд, който, от своя страна, е отменил частично решението на долната инстанция. 

"След като през 2020 г. на Бъдни вечер бях пребита, сутринта отидох в „Пирогов”. Викнаха ме от 7-о Районно управление, за да подам жалба. „Криминална полиция” отишла в дома му. Там някакво момче бършело кръвта ми, за да го прикрие. Задържаха Гигов за 24 часа. Делото беше отлагано много пъти. Определиха счупения ми нос като лека телесна повреда. Решението на съда беше 5000 лв. глоба и една година условно с изпитателен срок в следващите четири. Той я обжалва и накрая остана само със санкцията. В едно от първите си интервюто казах "Трябва ли да умре някой, за да ми обърнат внимание, оказах се пророк", каза още тя. 

По думите ѝ причината за отмяна на решението са "недостатъчно доказателства". Справка на OFFNews показа, че решението е от 27 ноември 2023 г. 

За случая на Пейкова разказахме в началото на февруари 2023 г. - месец, след като Гигов преби и изхвърли гола и боса украинката Силвия. Преди дни стана ясно, че мъжът я е убил.  

По думите ѝ Гигов многократно ѝ предлагал пари, за да се откаже от показанията си. Тя разказа и че преди време се е опитвала да се свърже с украинката, за да я подкрепи и да излезе от капана на насилието.

"Писахме си смс-и, но тя ме отблъсна. Явно е била под негово влияние", каза още тя. 

Разследване на OFFNews установи, че жертвите на 47-годишният мъж са поне 5. Три от тях разказаха за преживения ужас. Оказа се, че само за три години - от 2020 г. до 2023 г. има подадени 10 сигнала срещу него.

След убийството на Силвия Киркова Орлин Гигов е задържан и му е наложена постоянна мярка за задържане, която може да обжалва пред Апелативния съд в София. 

Междувременно тази вечер от 18:30 часа пред Съдебната палата в София ще има протест срещу насилника Орлин Гигов. Демонстрация ще има и в Перник

Коментар на редакцията на OFFNews можете да видите тук:

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    60

    1

    Far Rider

    25.06 2024 в 13:47

    Само слепите не виждат, че Гигов е част от "системата". Каквото и да се случи, колкото и да се пише, говори той няма да бъде наказан. И той като Нотариуса е вграден в държавата-мафия и тя го защитава. Това е Задунайская губерния.