Синът от бандата на Мила остава за постоянно в ареста

OFFNews 10 юни 2018 в 21:47 6221 0

Специализираният наказателен съд остави в ареста за постоянно издирвания с червена бюлетина от Интерпол Мартин Георгиев - Джито.

Георгиев се е предал в ГДБОП на 7 юни. Издирван е от три години като един от ръководителите на организирана престъпна група за разпространение на наркотици - по досъдебно производство от 2015 г.

По думите на съдия Иванова, за три години няма нито една призовка, изпратена до подсъдимия. Адвокатът му твърди, че по всяка вероятност Мартин не се е укривал, просто никой не го е търсил.

В началото на заседанието адвокатът на Джито представи медицинска експертиза за здравословни проблеми на клиента си и поиска домашен арест, но специализираният наказателен съд му наложи най-тежката мярка, съобщава БНТ.

Джито е син на Мила Георгиева, подсъдима като шеф на организирана престъпна група за ДДС измами, занимавала се и с други престъпления, сред които разпространение на наркотици и убийства.

През януари 2015 г. тя бе арестувана след зрелищна акция в Бояна, заедно с бившия си съпруг, доведения си брат, родния си брат и още няколко души, а Мартин успя да се укрие и да избяга.

Името на Мила Георгиева, която е доведена дъщеря на бившия шеф на митниците Христо Кулишев, нашумя през 2012 г., когато МВР проведе акция под кодовото наименование "Универсалните". Тя бе заподозряна за участие в група за ДДС измами заедно със сина на бившия земеделски министър Георги Танев – Иван Танев, по прякор Универсалния. Георгиева бе задържана, след като се завърна в България от чужбина.

Синът на Мила Георгиева е известен с прякорите Мартин-Джито и Малкия Митьо Очите и е свързван с разпространение на наркотици.

Твърди се, че той става бос на разпространението на марихуана в София след стрелбата по Златомир Иванов - Баретата, който му преотстъпва бизнеса с трева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови