Шофьорът, който прегази 4-годишния Паоло, иска да го съдят по бързата процедура

OFFNews 21 ноември 2014 в 13:24 4847 7

Окръжният съд в Стара Загора вероятно ще гледа по съкратената процедура делото срещу Георги Сапунджиев, който на 2-ри юни прегази 4-годишния Паоло в пешеходната зона в центъра на града. Срещу 44-годишния предприемач е повдигнато обвинение за убийство по непредпазливост.

Съдия Красимир Рачев от Окръжния съд, на когото беше разпределено делото, си направи отвод и сега то се гледа от състав с председател Ива Стефанова.

Защитата поиска съкратената процедура. Ако съдът приеме искането, Георги Сапунджиев ще получи по-ниска присъда още в днешното съдебно заседание. По закон тази присъда може да бъде от 3 до 10 години заради утежняващото обстоятелство, че 4-годишният Паоло беше убит на пешеходна зона.

Съдът отхвърли две граждански подписки, внесени от Окръжна прокуратура и адресирани до главния прокурор с мотива, че те не са съотносими към делото и няма да допринесат за изясняването на всички обстоятелства, а изразяват единствено общественото мнение, съобщава БНР.

Стотици родители се самоорганизираха в социалната мрежа за мълчалив протест, който започна половин час преди началото на делото, пред Съдебната палата в Стара Загора. След това те влязоха и в съдебната зала, за да подкрепят морално родителите на Паоло.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови