Само за месец: Над 30 пътни нарушения там, където бе прегазен Паоло

OFFNews 04 юни 2014 в 07:59 1972 4

Само за месец властите в Стара Загора са издали издали 30 акта на шофьори, за нарушения, направени на пешеходната зона, където беше прегазен 4-годишният Паоло.

Това каза пред БНТ кметът на Стара Загора Живко Тодоров. 

4-годишното момченце беше прегазено на 2 юни пред погледа на родителите му. Шофьорът маневрирал в пешеходната зона на централната улица на града. 

"За последния месец тук има съставени над 30 акта за нарушение точно на тази пешеходна зона. Ограждания ли трябва да поставяме за да се научат хората да спазват закона? Такова общество ли искаме да изградим – на огради, на заграждения, на бариери", каза кметът на Стара Загора.

Загражденията около училището в Стара Загора, близо до което беше прегазен малкият Паоло, са сложени още преди две години. По думите на Лина Борисова, директорка на СОУ "Васил Левски", което е в близост до мястото на трагедията, въпреки налаганите им санкции, шофьорите не се съобразяват с ограниченията и правят нарушени. "Непрекъснато правим забележки на самите родители, които оставят децата си. Няма реакция. Обикновено няма реакция, но смятам, че ние, възрастните сме тези, които възпитават децата си и които трябва да им даваме пример с нашето поведение. Така че – да се замислим всички ние, възрастните", коментира тя.

В петък наблюдаващия делото прокурор по делото ще реши каква да е мярката за неотклонение на шофьора, прегазил малкия Паоло, съобщи говорителката на Окръжната прокуратура Нейка Тенева. Срещу 44-годишния Георги Сапунджиев са повдигнати обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост. Той е настанен в болница с комоцио, като не е ясно от какво е получено нараняването му. Самият той твърдял, че е бил бит от родителите на убитото дете. 

Очаква се днес той да бъде изписан от болница и вкаран в ареста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови