Съдът решава дали да остави Герман Костин в ареста

OFFNews 21 май 2015 в 07:01 3854 1

Софийският апелативен съд (САС) днес ще реши дали да остави руснакът Герман Костин в ареста. 

Костин е обвинен в убийството на 5-годишният Никита Леонтиев, чието тяло бе открито в куфар край софийското село Пасарел.

Защитата на обвиняемия обжалва пред САС постановената от Софийски градски съд (СГС) най-тежка мярка за неотклонение "задържане под стража". 

За вторник бе насрочено заседанието в САС за мярката за неотклонение на руснакът. Тогава обаче той сподели пред съда, че не е успял да се запознае с всички обвинения и доказателства по делото, които са общо 10 тома и помоли за два дни отсрочка, за да може да се подготви по-добре. Това бе и причината съдията да не даде ход на делото и да го отложи за днес.

Няколко са основните доказателства, които доказват, че именно Герман Костин е убиецът на Никита: по кърпата, в която е било увито тялото на детето, е намерено ДНК от руснака, а GSM клетки и записи от камери са го засекли в района на Пасарел и в Приморско, където бе убита и майката на детето.

Във вторник обаче Костин каза пред журналисти, че не е бил в Пасарел, а пък адвокатът му Капка Гиргинова заяви, че обвиняемият не е бил в страната ни по време на убийствата. 

Припомняме, че по време на делото в СГС, когато Костин бе оставен в ареста стана ясно, че той има множество различни документи и имоти по света и има склонност да се дегизира - при едно от идванията си у нас е бил с дълга коса и брада, докато следващият път е бил гладко избръснат.

В съдебната зала излязоха и смущаващи факти за личността на руснака, който продължава да твърди, че е само семеен приятел на Анна Леонтиева и сина й. Бизнесменът се оказа офицер ветеран от Афганистан, който може да разглоби пистолет за 3 секунди и който се е хвалел пред приятели, че е разпоредил ликвидирането на цяло село за неподчинение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови