Quantcast

Румяна Ченалова замесена в афера и по делото "Соло"

OFFNews Последна промяна на 09 декември 2014 в 09:26 9226 14

Михаил Въжаров

Името на съдия Румяна Ченалова, която се оказа в основата на скандал с опит на съда да "открадне" собствеността на френска фирма, се появи и в афера, свързана с делото за двойното убийство пред дискотека "Соло" в София. 

Подсъдимият Илиян Тодоров, който получи доживотен затвор на втора инстанция, се укри от правосъдието и в момента е в неизвестност. Съдия по делото на първа инстанция беше Румяна Ченалова, която оправда Тодоров с мотивите, че срещу него няма доказателства. 

"Съдия Ченалова го оправда по много интересен начин. Тя нямаше избор и трябваше да го осъди, но назначи безпрецедентна медицинска експертиза, дадена на скандален медик, срещу когото сме изпращали сигнали”, обясни пред Нова Михаил Въжаров, баща на на едно от двете убити момчета Кирил Въжаров. Той обясни, че с писмото разполага от много време, но доскоро не го е приемал на сериозно. Едва след като наяве излязъл случаят с френската фирма, той решил да оповести съдържанието на писмото.

"Подозирам я в много неща. В един момент промени отношението си към нас, което беше страшно очебийно. В съдебната зала едва ли не ние станахме подсъдимите, а Илиян Тодоров беше спокоен и усмихнат и тогава разбрахме, че нещо се случва”, каза той.

В студиото Михаил Въжаров донесе писмо, написано от Росен Райков, адвокат на родителите на другото убито момче - Васил Александров.  То е изпратено ден след прочитането на оправдателната присъда. В него пише за корумпираната ни съдебна система и се изтъкват връзки на съдия Румяна Ченалова с адвокатската гилдия. Тя е получила и обещание да я „дръпнат във ВАС, ако реши делото „правилно”.

"Убеден съм, че но го търсят, защото от девет месеца чакаме отговор от главния прокурор дали нещо се върши за това той да бъде заловен”, коментира още Михаил Въжаров. През годините той многократно намеква, че магистрати са помогнали на убиеца да избяга.

В нощта на 18 април 2009 г. бяха убити с нож Кирил Въжаров и Васил Александров. Обвинен за това бе Илиян Тодоров от Перник, чийто баща по това време бе общински съветник от БСП в града. Делото претърпя пълен обрат, след като на 9 декември 2011 г. състав на СГС го оправда заради косвени доказателства и липсата на пряк свидетел на убийствата.

Бащата на убития Кирил попита в ефира на Нова телевизия дали президентът Георги Първанов няма роднинска връзка с бащата на Илиян Тодоров. Той поясни, че няколко пъти е опитал да стигне до тази информация, но на определено ниво е разпъван чадър.

Писмото на адвоката Росен Райков до родителите на убитото момче беше предоставено на Ясен Тодоров от Висшия съдебен съвет, който обеща да направи проверка по случая.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.04 2015 в 09:20

Жалка и смешна сатирична постановка, с главни действащи лица - родителите на загиналите деца. Етюд присъщ само за Българи. Има частни фирми които ще намерят всеки където и да е... Но българина е Ганьо, ревльо, не обича да плаща дори и за възмездие.

09.12 2014 в 14:37

Май не остана нещо лошо,случило се в съдебната система през последните 25 години,за което да не са виновни ГЕРБ и Борисов!А пък те управляваха по- малко от 1/4 от т.н. преход! Дразни ви агент Буда,за когото,в същност не излезе нищо,а не ви дразнят агент Гоце,агент Сава,агент Павел,агент Виктор и т.н. и т.н.,чиито досиета,можете ако не ви мързи да прочете!Както е тръгнало,още поне 10 години яе се радваме на мониторинг над нашата Кривосъдна система!

09.12 2014 в 11:49

Герберите по-добре да мълчат, защото сегашния ВСС си е тяхно дело. Те си го назначиха. Да не забравят и за Гугушева и Янева, щото и те са едни гнили ябълки. Надявам сега най-после да им дошъл акъла, но ще видим.

09.12 2014 в 10:59

Как винаги нещата опират до БСП/БКП? Как бе?!

09.12 2014 в 10:54

Off ти забрави ли че вече няма живи свидетели и вещи лица срещу твоя Цветанов. Гледай цирка.

09.12 2014 в 10:51

#07 Anton само не разбирам връзката с ГЕРБ, която правиш. Ако не забеляза срещу Бойко и Цветанов прокурорите и съдиите яко са настръхнали след като Цветанов беше почти изхвърлил една тяхна дружка от ВСС.

Сега е ред и на Кънев, само да дойде предизборна кампания не му мърдат поне 3-4 тъпи дела. Ще го погнат ако трябва за неплатени фишове за неправилно паркиране или че като малък в детската градина се е сбил с някое дете.

Виж обвиненията срещу Бойко и Цветанов - смешни са. Обаче ги разкарват по съда - 1-ва инстанция, 2-ра инстанция. А ен казвам че няма за какво да ги закопчаят. Има ама не ги гонят за тия неща дето трябва, а ги гонят за глупости за да се оказва натиск. Целта не е да ги вкарат в затвора а да ги държат зависими....

09.12 2014 в 10:46

Пряк избор на съдии и прокурори това е решението. Освен това възможност за отзоваване преди изтичане ан мандата....

Да видим ако има някоя подобна кака, кой ще гласува за нея....

Видно е, че в парламента няма кой да ги стегне, щото са се омотали яко. Ако тая кака е спасила племеника на Гоце, как Гоце ще гласува радикални промени дето ще я оставят без работа?

Сега трябва да си поискаме прекия избор дами и господа. Сега или никога.

09.12 2014 в 10:22

Спомяте ли си нападките в писмена форма разпространени в медиите на ВСС срещу острите думи на Кънев срещу тях? Скоро сигурно ще се подхлъзне и неволно ще умре опитвайки се да извива ръцете, в които агент Буда сам се препозна. А това че племенник на агент Гоце е на свобода вместо да е в килия доживот не ме изненадва. Вижте в Парламента колко престъпници крадат с усмивки и охрана платена от народа

09.12 2014 в 10:15

Тази помага да убиват хора безнаказано и народа е против нея какво повече?

09.12 2014 в 10:14

След като на двоен убиец е предоставена възможността да избяга от правосъдието с това, че му е осигурена оправдателна присъда, даваща му комфорт в рамките на повече от година, за да се укрие, преди да му се издаде истинската, доживотна..., то аритметиката е ясна: има двама убити, има убиец с доживотна присъда, който се подвизава на свобода, има и съдийка, отговорна за тази нелепа ситуация. Килията на доживотника стои празна, ами докато намерят истинския деятел, с когото да я запълнят, предлагам там, като гаранция, да застане виновната за липсата съдийка. Така би било най-справедливо, а и тогава не бих се учудила, ако виновника внезапно се намери!