Пуснаха Ахмед Муса под домашен арест

OFFNews 04 април 2017 в 21:14 3819 3

След две години и половина престой, една присъда и второ дело с няколко молби за промяна на мярката, днес Окръжен съд Пазарджик най-сетне промени решението си и определи домашен арест за Ахмед Муса Ахмед, съобщи БГНЕС.

Решението може да се обжалва пред Апелативен съд-Пловдив.

По първото дело за радикален ислям Ахмед Муса би трябвало вече да е излежал присъдата си, само неговата беше ефективна.

По второто, известно като "Делото на имамите", само той е с най-тежката мярка за неотклонение. Делото бе върнато от Върховен апелативен съд за разглеждане в Пловдив. При второто дело Ахмед Муса първоначално получи в Пазарджишкия съд мярка за неотклонение парична гаранция от 5 000 лв. След протест от страна на прокуратурата, Апелативен съд-Пловдив отмени определението и остави Ахмед Муса в ареста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

2

SC

04.04 2017 в 23:43

Предлагам на изпроводяк да го обръсна и нахранят със свинско под звуците на григорианска музика.

12070

1

Валентин Ненков

04.04 2017 в 23:29

Материалът е доста неточен. Първото дело е за имамите и по него Муса има 2-годишна присъда, но тя не е влязла в сила, защото ВКС го върна на АС за ново разглеждане. По второто дело за радикален ислям присъдата, ако има такава, е все още далече. Според мен тя ще е факт едва когато ИД вече не съществува, натам вървят нещата. Освен това началото на материала противоречи на края му, защото Окръжен съд вече веднъж пусна Муса под парична гаранция, така че не му е за първи път. Друг е въпроса, че АС-Пловдив го отмени. Но той може да направи същото и с това определение.