Quantcast

Прокуратурата даде на съд Волен Сидеров

OFFNews Последна промяна на 09 април 2014 в 13:48 5589 15

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу Волен Сидеров заради инцидента на летище Варна, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Сидеров е обвинен, за това че на 6 януари 2014 г. на борда на самолета от София за Варна е извършил три престъпления, като е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Според прокуратурата деянията са извършени с изключителен цинизъм и дързост, както и със съпротива срещу орган на властта.

Сидеров е обвинен за това, че с хулиганското си поведение е предизвикал скандал и отправил обидни реплики към френския дипломат Стефани Дюмортие. След скандала с нея Сидеров успял да се скара и с друг от пътниците в самолета - Емил Бахнев, докато се возили в автобус от самолета до летището.

След като слязъл на паркинга на летището, Сидеров продължил да се държи непристойно, като се разкрещял на полицаи, след което започнал и да ги обижда. В опит да бъде усмирен, депутатът оказал съпротива на двама полицаи от 3 РУП във Варна – Милен Кателиев и Недко Недев.

Сидеров е обвинен и затова, че е причинил лека телесна повреда на полицай Костадин Колев, като го ударил с юмрюк в лицето. 

След инцидента на летището лидерът на "Атака" отрече да е нападал и удрял полицай

"Неговите лъжесвидетелства са смехотворни, един 120 - 130 кг юнак, трениращ бойни изкуства, а аз, който съм 70 кг с дрехите, съм го ударил и той е залитнал... От една страна, е ласкателство за моята сила, но от друга е недостоверно”, коментира Сидеров дни след инцидента. Според депутата той бил обвинен предварително от медиите, които скалъпили случката срещу него. "Имаше тенденциозно отношение, медийно правораздавателно, към мен, което предопредели отношението и сега, когато говорителят на главния прокурор е казал, че съм уличен, виновен в нещо, надолу по веригата - прокурори, следователи как ще кажат нещо друго - няма как", посочи тогава Сидеров.

Към настоящия момент той е длъжен да предаде оръжието си, което до момента не е направил

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.04 2014 в 20:59

Щом се появи някакъв материал за джуджето белокоско и веднага изпълзяват платените тролове-хлебарки да го защитават. Обаче вече никой не им се вързва. Това личи и по процента им, който клони към абсолютната нула, ха-ха-ха

09.04 2014 в 19:02

Волен е невинен.

Скалъпиха му изкуствено обвинение по политически причини, за да се опитат да го отстранят, и обаче никой не вярва на тези, всички знаят че са инсинуации, набеждаване и посегателство срещу доброто име и честта на един български депутат, председател на парламентарно представена партия.

Ако Волен го вкарат в пандела, то Бочко трябва направо да го разстрелят. Не стават така тия работи. Накрая ще се докаже, че е злоумишлено набеден. Дръж се Волене, ние сме тебе. Атакааа!

09.04 2014 в 18:55

Само пищова ли трябва да сдаде? А флакона с червен вазелин, дето си го нови винаги с него за да е винаги готов "за труд и отбрана", тоя вазелин не трябва ли и него да сдаде на господарите си?! Щото в затвора пандизиите на ползват вазелин!

09.04 2014 в 17:53

Абе,това платените и назначените сте много скучни...как
един път не измислихте нещо ново,различно,то и папагалите
от време навреме сменят репертоара...

09.04 2014 в 16:06

Бързо на психолечение, ти и цялата ти група. Погледа от снимката говори много за състоянието на този невменяем. Подкрепям колегата по-долу, който предлага веднага да се пратят баретите да обезвредят този индивид с психични проблеми, отправящ закани за саморазправа. Поне човекът от Лясковец не е излизал от тях, а този щъка навсякъде, опасеееееен е , бързо да бъде обезвреден и в психиатрия

09.04 2014 в 16:00

затвор и усмирителна риза за болен.

09.04 2014 в 15:18

To е ясно, че е скалъпено, ама да се върнем кой има полза да нареди на полицаите да нападат депутати, полицая Колев явен привърженик на Боко Тиквата е повече от ясно, че е лъжесвидетелствал и изпълнявал политическа поръчка той няма никаква синина на бузата, дона инсинуация!

09.04 2014 в 15:16

Светкавично и мълниеносно бързо се случва всичко- предизборно, сещате ли се? Колкото по- бързо мине всичко, толкова по- бързо ще се види, че Волен е невинен.... Няма как да издържи в съда- всичко случило се на летището е така скалъпено от където и да го погледнеш!

09.04 2014 в 14:37

Какви 70 кг си бе, нискостеблен?Имаш нямаш 50 кг с мокри дрехи и камъни в джобовете.Не се прави на по-голям.