Волен Сидеров обвинен в хулиганство

OFFNews 12 март 2014 в 12:54 2872 13

Волен Сидеров е обвинен за нанасяне на лека телесна повреда и за хулиганство. 

Това стана ясно, след като лидерът на "Атака" напусна сградата на столичната следствена служба.

Пред журналисти Сидеров обясни, че няма забрана да напуска страната. Наложена му е мярка за неотклонение "подписка".

Сидеров каза, че си запазва правото да даде показания, след като бъдат изслушани четиримата представители на „Атака”, а те ще бъдат разпитани в петък. 

Според него по делото има теч на информация, защото още вчера някои медии са огласили, че той е привикан в Следствието, където ще му бъде повдигнато обвинение. 

"Настоявам, колкото може по-бързо, да се стигне до съдебно дело, да се изяснят нещата, и да се разбере, че това, за което бях медийно обвинен, е една раздувка, скалъпена история и това ще стане ясно на съдебното дело", коментира Сидеров. Той обясни, че делото е скалъпено от хора, които са лъжесвидетелствали, а прокуратурата услужливо се е задействала бързо. 

„Медиите ме обвиниха и осъдиха, а това не е редно. Имаше тенденциозно отношение, медийно правораздавателно, към мен, което предопредели отношението и сега, когато говорителят на главния прокурор е казал, че съм уличен, виновен в нещо, надолу по веригата - прокурори, следователи как ще кажат нещо друго - няма как", посочи Сидеров.

Лидерът на "Атака" е категоричен, че не е удрял полицай Кирил Колев на варненското летище и подобно обвинение няма как да бъде доказано, защото никога не се е случвало.

"Неговите лъжесвидетелства са смехотворни, един 120 - 130 кг юнак, трениращ бойни изкуства, а аз, който съм 70 кг с дрехите, съм го ударил и той е залитнал... От една страна, е ласкателство за моята сила, но от друга е недостоверно”, коментира още Сидеров.

Той припомни случая през 2006 г., когато е бил обвинен, и по думите му впоследствие, е бил напълно оправдан по всички инстанции.

„Беше ми лепнато петно, а това се прави с политическа подбуда, защото целта е влияние върху хората, които гласуват за мен, да се отдръпнат”, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!