По 1500 лв. глоба за тримата, залели Нона с блажна боя

OFFNews 12 май 2015 в 15:26 7372 11

Пловдивският районен съд осъди тримата приятели, които заляха с блажна боя Нона да платят глоби по 1500 лв. 

Младежите бяха признати за виновни в това, че на 24 юли 2014 г. в съучастие са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – залели са с боя 21-годишната Нона, престъпление по чл.325 ал.1 от НК.

Делото на момичето влезе в съда през март. Адвокатите на Нона заведоха граждански иск за 30 хил. лв.

Петър Бакалски, бившият приятел на момичето и двамата му приятели Георги Косев – „Зомбито” и Тошо Тодоров получиха обвинение за действия, грубо нарушаващи обществения ред, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост. По делото бяха призовани 9 свидетели.

Днес съдът отсъди бившият приятел на Нона и съучастниците му да заплатят  глоби от по 1500 лева. Присъдите могат да бъдат обжалвани или протестирани в 7-дневен срок пред по-горната инстанция.

На 24 юли 2014 г. в Пловдив тримата изсипаха кофа с блажна боя върху момичето, снимаха клип и го пуснаха във фейсбук. Нона едва не ослепя от боята, с която бе залята. Причината за "отмъщението" според Бакалски била, че бившата му приятелка му изневерявала многократно, за което той научил от интернет, където били публикувани клипове с нейно участие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!