Залятата с блажна боя Нона все още има проблеми със зрението

OFFNews 16 април 2015 в 15:45 1809 6

Залятата с блажна боя Нона Славова още има проблеми със зрението. Това заяви самата тя пред залата на пловдивския Районния съд, съобщава "Дарик".

Днес се проведе поредното заседание по делото срещу Петър Бакалски, Георги Косев и Тошко Иванов. Момчетата са обвинени в това, че заедно са извършили непристойни действия, които грубо нарушават обществения ред и изразяват явно неуважение към обществото. Деянието им се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

„Възмутена съм и от системата, и от поведението на хората. Има клип, има линч, има свидетели. Не мога да приема за редно това, което се случи. Освен това тримата се усмихваха най-нагло зад гърба ми в съдебната зала“, коментира пред журналисти 21-годишната Нона. По думите й, зрението й още е нарушено, има светлобоязън, а лекарите не се ангажират кога ще спрат тези проблеми.

Адвокатът на момичето Росен Димитров заяви, че очаква справедлива присъда и когато тя влезе в сила ще заведат граждански иск за 30 хиляди лева

По време на днешното заседание бяха разпитани четирима свидетели от общо 9 призовани. Заради неявяването на останалите 5, делото бе отложено за 12 май. 

Припомняме, че на 24 юли 2014 г. в Пловдив Петър, Георги и Тошко изсипаха кофа с блажна боя върху Нона, снимаха клип и го пуснаха във фейсбук. Тогава момичето едва не ослепя от боята, с която бе залята.

Петър всъщност е бивш приятел на жертвата, а причината за "отмъщението" според Бакалски били множеството изневери, за които той научил от интернет, където били публикувани клипове с участие на бившата му приятелка. 

На предишното съдебно заседание в Районния съд в Пловдив Петър заяви, че Нона е имала връзка с още двама, освен с него. Майката на свидетеля също потвърди думите му, като според нея, жертвата често е преспивала в дома им, а през това време по телефона я търсили други мъже. 

По думите на Петър идеята за заливането с боя била на едно от гаджетета на Нона - Пламен Димитров

Ако бъдат признати за виновни, тримата обвиняеми могат да получат присъда лишаване от свобода до 5 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков