Отново отложиха делото за КТБ

OFFNews 23 януари 2018 в 11:15 10588 0

Отново отложиха делото за КТБ

Специализираният съд отложи за втори път мегаделото КТБ. Причината е, че основният подсъдим Цветан Василев отново е нередовно призован. От властите в Сърбия няма категоричен отговор дали той е получил материалите по делото.

Процесът не тръгна и при първия опит заради нередовното призоваване на Цветан Василев, припомня "Дарик".

Първото заседание по делото беше насрочено за 13 декември м.г., но не бе даден ход. Делото бе разпределено на случаен принцип на съдия Виржиния Петрова.

На съд прокуратурата предаде банкера Цветан Василев и още 17 души. Това са Александър Панталеев, Илиан Зафиров, Георги Христов, Георги Зяпков, Елка Стойкова, Елена Инджева, Рангел Стойчев, Светлана Георгиева, Снежанка Велева-Стефанова, Маргарита Голева, Красимир Хаджидинев, Маргарита Петрова, Мария Димова, Борислава Тренева-Кючукова, Цветан Гунев, Румен Симеонов, Славияна Данаилова-Велева.

Обвинителният акт, който във всичките му копия е над 210 000 страници, беше внесен от Специализираната прокуратура на 20 юли. Тогава от прокуратурата съобщиха, че са разпитани повече от 400 свидетели. Изготвени са над 90 експертизи от 27 вещи лица. Обемът на събрания доказателствен материал, заедно с веществените доказателства и приложенията, надхвърля 1360 тома.

След като делото беше внесено в съда ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев, който е и наблюдаващ прокурор по делото КТБ, каза, че в общ житейски смисъл, "случаят КТБ" представлява най-голямата финансова измама с корупционен привкус в новата българска история.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови