Ексклузивно Бойко Борисов е опериран след травма при мач (допълнена)

ГИТ не дава на съда да уволни жените на Яне Янев и Светлозар Лазаров

OFFNews Последна промяна на 25 януари 2016 в 13:18 5714 9

Инспекцията по труда не разреши жените на Яне Янев и Светлозар Лазаров да бъдат уволнениИнспекцията по труда не дава жените на Яне Янев и Светлозар Лазаров да бъдат уволнени

Инспекцията по труда в София е изпратила три писма в Софийския градски съд (СГС), с които не позволява да бъдат прекратени трудовите правоотношения с трима съдебни помощници. Това са Галя Янева, Доника Лазарова и Радка Дончева. 

След проведен тест в СГС ръководството на съда реши да прекрати договорите на съдебните помощници, които не покриват изискванията. При изпита от общо 14 души 12 не издържаха теста. 

Главна инспекция по труда обаче не позволи трима от тези 12 души да бъдат уволнени, но в писмото не се посочват мотиви за това. Галя Янева е съпруга на съветника на премиера Яне Янев, а Доника Лазарова - на бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров. Двете са назначени от бившия председател на съда Владимира Янева, която в момента е подсъдима по аферата за незаконно подслушване "Червей". 

Според справка на съда Доника Лазарова е получила 9 точки на теста, но има дете под 3 години и не може да бъде освободена. Галя Янева пък не се е явила на първата дата на изпита - 18 декември 2015 г., като е представила болничен лист. На 11 януари те е положила изпит и от 34 възможни точки е получила 3 точки. Веднага след теста тя е извадила болничен за 10 дни, който е с дата деня на теста. 

Решението на ръководството на съда да отстрани некомпетентните служители стана причина Яне Янев да отправи обвинения за чистка в съда. Председателят на съда пък отговори, че лидерът на РЗС създава напрежение и конфликт между съдебната и изпълнителната власт по въпроси, при които такова противоречие липсва.

В интервю за БНР Калоян Топалов заяви, че Янев го е нападнал в момент на съвпадение на негативен за съпругата му тест и получения от премиера есемес.

Това може да се обобщи с една перифраза "Търсете съпругата". Всичко това би било много смешно и забавно, ако не се случваше от висотата на главния герой в тази пиеса. Не лицето Яне Янев от Сандански в лично качество, а лицето Яне Янев, който е съветник. За мен в случая става въпрос за едно умишлено и целенасочено създаване на напрежение и конфликт между съдебната и изпълнителна власт по въпроси, при които такова противоречие липсва, коментира Топалов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.01 2016 в 23:49

Дръжте се прилично па вие, не ви е срам. Проявете малко юридическо познание на основни права на гражданите на РъБъ. Тези мацки може и да имат право и да са защитени от закона по една или друга причина. Обаче - законът казва да се запази тяхната работа, но не и позиция. Новият шеф на СГС едва ли не знае как да реагира. Аз ако съм на него - поради видима непригодност да заемат досегашните си длъжности - бих им предложил позиции на хигиенисти, отговарящи за санитарните помещения. Мисля, че това ще ги устройва. А те - ако искат да се съгласяват

25.01 2016 в 16:32


Вижте, когато сам си заслужиш работното място/чрез конкурс/ ставаш независим, а не послушник. Да обаче точно тук у мурафета- с държавни пари да се назначават послушници...и така всичко е точно за властта.

25.01 2016 в 15:41

Всички на конкурс за всичко! Стига с тия жени и мъже на този и онзи! Аман!

25.01 2016 в 15:25

Трагичното е,че от 14 души само 2-ма са взели изпита помислете за каква некадърност става дума по държавните офиси и то не важи само за съда ами и за БНБ,министерства и т.н. Когато стане дума за заплати обаче, там е тайна. :):)

25.01 2016 в 15:10

3 от 34т. видно са си лика-прилика :)))

25.01 2016 в 14:57

На 11 януари те е положила изпит и от 34 възможни точки е получила 3 *ТРИ*!!! точки. Веднага СЛЕД теста тя е извадила болничен за 10 дни, който е с дата деня на теста.

Диагнозата вероятно е акутна наглост и патологична накадърност.
Инспекцията по труда в София да се скрие. Данъкоплатецът няма пари за глупости, т.е. да издържа разни лелки, на които мястото им е в склада на плод зеленчука.

25.01 2016 в 14:38

"Кой" каза да не пипат жените на слугите! По тази логика, докато имаш дете под 30 години, не могат да те пипнат. Много ми е интересно какви са заплатите на съпрузите?

25.01 2016 в 14:17

"На 11 януари те е положила изпит и от 34 възможни точки е получила 3 точки. Веднага след теста тя е извадила болничен за 10 дни, който е с дата деня на теста."

Тоест, тя е взела теста, изкарала е мега зле резултат и като е видяла че няма да мине, предава болничен за да се пише болна....

Мафия! Това е пълна перверзия. Вече не се и крият мижавите престъпни копеленца. Действат си ей така, защото и те знаят че България вече не е държава - не покрива изискванията за такава.

Ебахти и африканското гето.

25.01 2016 в 13:55

СГС явно е голям бардак, за да си паркират жените там от "елита". Обаче що за хора са тези величия, които живеят със жени, които работят като помощнички в съда и банален изпит не могат да издържат. Не случайно цялата ни държава е такава, а янето дори съветник на премиера, той пък и той един премиер, само за такъв съветник. Те и двете каки пак от там, вероятно и те не могат да издържат изпита за помощничките. Ужас!