Quantcast

ВСС се превърна в тресавище, не работи

OFFNews Последна промяна на 22 януари 2016 в 11:04 2502 2

От правителство на съдебната власт, Висшият съдебен съвет се превърна в тресавище. Ако аз бях член на този ВСС, вече да съм си подал оставката.

Това заяви пред БНТ Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок. Делчев подчерта, че трябва да се спазва разделението на властите и до решение на проблема не може да се стигне със създаване на комисия в парламента. Важно е какъв личен морален акт ще предприемат членовете на този неработещ ВСС, коментира той. Според думите му в момента ВСС функционира така, както парламентът по време на правителството Орешарски, т.е никак. На практика не могат да вземат никакво валидно решение, което да покаже истинска работа в съдебната система, добави той.

Каквито и промени да напишем в закона, при такъв състав на ВСС, нищо не може да се случи и системата няма как да заработи по-добре, каза още Делчев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.01 2016 в 11:39

Каква смелост, каква принципност, каква реформаторска мисъл! Снишени, с наведени главички изчакаха Бойчо да заеме позиция и се обадиха тихичко.

22.01 2016 в 11:36

Всс не работи, а прокуратурата да не би да работи? Нея къде я забрави?