Дядото на прегазеното момченце от Прилеп е обвинен за убийството на шофьора

OFFNews 29 август 2023 в 16:46 3683 3

инцидент

Снимка БГНЕС

Линчуването на шофьора е станало почти веднага след трагедията.

Окръжната прокуратура в Бургас привлече към наказателна отговорност дядото на прегазеното от камион дете в село Прилеп. 46-годишният мъж е с обвинен, че умишлено е умъртвил водача на камиона.

Установено е, че убийството е осъществено с нож, с който е причинена рана в левия прасец на обвиняемия, съобщиха от прокуратурата. Човекът е починал от кръвозагуба. Срещу С.Д. е повдигнато обвинение за умишлено убийство по чл. 115 от НК, за което се предвижда от 10 до 20 г. затвор.

Дядото на убитото дете е задържан за 72 часа с прокурорско постановление, предстои внасянето в съда на искане за постоянен арест. Той е криминално проявен и осъждан.

Трагедията в сунгурларското село се случи вчера следобед, когато 57-годишен шофьор от Аксаково блъсна смъртоносно внезапно изскочило на пътя 6-годишно дете. Близките му празнували Богородица по стар стил. 

След фаталния инцидент започнали да се събират близки и роднини на загиналото момченце от сливенското село Градец, които се черпели наблизо. По думите на свидетел, който е спътник на 57-годишния шофьор на камиона, с мъжа започнала саморазправа. Самият свидетел успял да избяга на автостоп и да позвъни на спешния телефон 112.

Пристигналите по-късно полицаи само констатирали смъртта на водача. Трима души са задържани на саморазправата, сред тях и въпросния дядо. А прокуратурата потвърди, че става дума за убийство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

3

Kaliende

30.08 2023 в 01:54

Типично циганско вътрешно оправяне на нещата. Те често прехвърлят вината за катастрофи и други престъпления върху невинни бедни цигани, които са им длъжници с пари. В случая бяха обвинени бащата, вуйчото и дядото, и те са решили да набутат най-стария, да не идат зян по-младите.

22548

2

dolivo

29.08 2023 в 18:38

артерийка бучната

не е искал, ще каже в съда, затова крачето нападнал

но ще лежи язък за шофьора

родителите от простотия едва ли осъзнават, че е тяхно задължение да пазят детето

сигурно мислят, че ще си направят друго

1000

1

Тилилей Горски

29.08 2023 в 17:10

46 годишен дядо на шест годишно дете. Тъмнозелени ценности… ц,ц,ц…
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки