Делото за атентата в "Сарафово" отново не тръгна

OFFNews 10 ноември 2016 в 11:59 2262 0

Делото за атентата в

Снимка БНТ

Делото за атентата на бургаското летище "Сарафово" отново не тръгна заради нередовно призоваване на пострадалите израелски граждани. За втори път на делото не беше даден ход поради същата процедура. 

В четвъртък стана ясно, че нито един от пострадалите и роднините им не са се явили, като само 7 души са били редовно призовани. Повече от 40 души не са били уведомени по надлежния ред, че могат да бъдат конституирани като частни обвинители и да предявят искове към подсъдимите.

В съда днес се яви се израелският адвокат Яков Ранд, който представлява голяма част от пострадалите и техните роднини. Днес пред съда той каза, че все още не е готов с иска. От българска страна се яви единствено бащата на Мустафа Кьосов - шофьорът на взривения на паркинга на бургаския аеропорт автобус. Бащата на Кьосов обясни пред съда, че няма средства да си наеме адвокат и за това му беше назначен служебен защитник.

По делото има 80 тома материали, изготвени са 100 експертизи и са разпитани 180 свидетели. Пореден опит за старт на делото ще бъде даден на 12 декември. 

При атентата на бургаското летище на 18 юли 2012 година бяха убити петима израелски туристи и българският им шофьор, а други 35 бяха ранени. Мишена на терористите беше израелски туристи, пристигнали на летището.

За терористичната атака са обвинени Мелиад Фара - ливанец с австралийски паспорт, и Хасан Ел Хадж Хасан - с канадско и ливанско гражданство. Двамата подсъдими се издирват с червена бюлетина от "Интерпол". По делото у нас са им назначени служебни защитници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови