Делото срещу акушерката Емилия Ковачева тръгна при третия опит

OFFNews 18 април 2016 в 13:44 1924 0

Делото срещу акушерката Емилия Ковачева тръгна при третия опит

От третия път Софийският градски съд успя да даде ход на делото срещу акушерката Емилия Ковачева. Това стана въпреки настояванията на защитника ѝ Владислав Янев процесът да бъде отложен, съобщава БНР.

Първото искане за отлагане беше заради отсъстващ съдебен заседател, като адвокат Владислав Янев се противопостави на становището на останалите участници в процеса той да бъде заменен от резервен съдебен заседател, който е присъствал на делото от самото му начало. След като съдът реши, че процесът ще продължи именно с резервен заседател съдия Янев поиска отвод на прокурора Николай Христов, когото от началото на разследването обвинява в предубеденост и едностранчивост при събирането на доказателствата. Съдът отхвърли и това искане, но последва следващо - делото да се отложи, за да се запознае Ковачева и самият Янев с всички доказателства по делото, част от тях били на английски и те не успели да се запознаят с тях. Тъй като по същата причина съдия Владимир Астраджиев вече два пъти отлага делото, днес той каза "не".

Така два часа след началото на съдебното заседание беше даден ход на делото по същество и по настояване на Емилия Ковачева и адвоката й беше прочетен целият обвинителен акт. А той разказва как точно преди година на днешния ден акушерката е малтретирала тогава четиридневната Никол и едва не я е убила. Всичко това в присъствието на родителите на вече едногодишното момиченце.

400 хиляди лева граждански иск предявиха родителите на малката Никол. Предстои сега да бъде изслушана съдебно-психиатрична експертиза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови