Борисов ще съди Бойко Рашков за поне 25 000 лв.

OFFNews 19 ноември 2021 в 10:52 2312 4

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще заведе иск срещу служебния вътрешен министър Бойко Рашков за поне 25 000 лв., съобщи адвокатът му Менко Менков, цитиран от "Сега". Юристът е отказал да съобщи точно какво обезщетение ще търси Борисов, но обясни, че делото за вреди ще бъде заведено в Софийския градски съд, а той гледа дела с цена на иска над 25 000 лв.

Борисов се закани да съди Бойко Рашков, след като министърът обяви, че бившият премиер има банка. Изказването му бе във връзка с арести заради строежа на автомагистрала "Хемус". Тогава Рашков обясни, че "строители под прикритие" са ангажирани в изграждането на аутобана, а хората ще бъдат принудени да платят още веднъж за магистралата. 

"Става дума за десетки милиони, изтекли от българския бюджет. Тези средства са преминали през банка, собственост на Бойко Борисов. Със собственика на тази банка Борисов преди години е имал общи фирми", бе категоричен Бойко Рашков.

Борисов заплаши със съд министъра и го призова да каже коя е банката и обяви, че лъже в полза на Румен Радев. На 9 ноември лидерът на ГЕРБ съобщи, че вече са оформени документите и Рашков отива на съд.

Междувременно БНБ обяви, че Борисов не е собственик и не участва в органи на управление на търговски банки в България.

Менко Менков е съобщил, че делото е готово, но се чакат официалните тв записи, за да бъде внесено в съда, защото такава била процедурата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

4

DYDYE

19.11 2021 в 23:26

Ох , от кога те чакам да стъпиш в съда !

Нали знаеш , че може да не си тръгнеш сам от там .

6145

3

kokoten

19.11 2021 в 14:37

Квичи Мутрягата....май комфорта свършва...сега иде ред на Каскета и цялата продажна ГРОБ-аджийска машина за крадене и тормоз на хората....Давай,Рашков...ако и останеш министър ни чакат интересни времена...
 
X

Да помогнем на украинските деца!