През 2020 г. едва 4% от IT инвестициите в световен мащаб са за облачни технологии

Въпреки пандемията HeleCloud изпращат една изключително успешна година

OFFNews 17 декември 2020 в 14:47 2697 0

Развитието на облачните услуги през 2020 г. вижда голямо развитие, което неминуемо се отразява на израстването на компаниите в сектора, сред които е и HeleCloud. От компанията отчитат завидните 70% растеж на бизнеса си, като това е поредната година за тях с подобни темпове на растеж.

Въпреки турбуленцията на пазара, HeleCloud успешно придобиха и доставчика на софтуерен облачен инженеринг и AI/ML услуги, DataStork и вече жънат успехите на съвместно разработени проекти, като успяха да разраснат своята експертиза в областта на AI и Machine learning.

"Растежът на HeleCloud е по-висок от средния за индустрията в страната, който през 2020 г. е около 10%. Оптимисти сме, че предвид очакванията за въвеждане на COVID-19 ваксината в средата на следващата година, имаме всички предпоставки за още по-добра 2021, като разбира се важен фактор остава поддържането на благоприятния бизнес климат в страната, законовата и данъчната рамка", коментира Стефан Бумов, съосновател и главен оперативен директор на HeleCloud.

Бумов, който е и един от основателите на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) и член на Борда на Британско-българската бизнес асоциация (BBBA) смята, че тази година бе голям катализатор за дигитализацията на бизнес процесите и въвеждането на облачните технологии с още по-голям темп, като прогнозата му за 2021 г. е индустрията в страната да отбележи ръст спрямо тази година.

От компанията отбелязват също, че по време на годишната конференция на Амазон Уеб Сървисиз (AWS), на която HeleCloud бе разпозната като един от само 10 нови премиум партньори на Амазон Уеб Сървисиз в световен план, бе изведена статистика, че едва 4% от IT инвестициите в световен мащаб са за облачни технологии. Според Бумов "това говори за огромен потенциал за развитието на бизнеса ни. Щастливи сме да оперираме в индустрия, която ще продължи да се развива с бързи темпове през следващата година, като водещ фактор ще бъде и развитието на все по-комплексни решения за бизнеса на базата на Artificial Intelligence и Machine Learning."

"Тази година екипът ни премина през изключително сериозна атестация от страна на AWS преди да бъде награден с най-високото ниво на партньорство от тяхна страна. Предвид динамиката на бизнеса инвестицията в AWS експертиза, разработването на софтуер за облачни решения и развитието на облачни услуги, които гарантират висока информационна сигурност и отлична технологична среда за иновации, ще останат от водещо значение за нас", добавя още Бумов.

Стратегическото планиране и умелото управление на ресурси при реализирането на иновативни проекти на международно ниво на HeleCloud не остават незабелязани като те грабват първо място в "Growth under 10 million" категорията на Thames Valley SME 100 Growth Index.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews