Philips назначава двама нови лидери за Югоизточна Европа

OFFNews Последна промяна на 09 февруари 2016 в 15:20 1121 0

Philips Румъния обяви назначаването на Александру Попеску, настоящ генерален директор на Philips Health Systems в Югоизточна Европа, за регионален мениджър за Румъния и регионален лидер на Групата на Philips за Югоизточна Европа, от 1 февруари 2016 г.

Дору Русанеску е назначен за генерален директор Personal Health за Югоизточна Европа от 5 януари 2016 г.

Съвместявайки двете роли, Александру Попеску ще фокусира усилията си върху консолидиране на стратегическото развитие на Philips като водеща технологична компания в сферата на здравеопазването в 11 страни в региона – като част от мисията на Philips за подобряване живота на хората. Александру ще продължи стъпките в посока засилване на позициите на Health Systems дивизията чрез партньорства в публичния и частния сектор на здравеопазването

"Изключително съм доволен от факта, че ролята ми във Philips се разширява – както в Румъния, така и в Югоизточна Европа – да координирам възможностите ни за развитие чрез иновации в здравеопазването – от стимулирането на здравословния начин на живот и превенция, до ефективната диагностика и лечение, възстановяване и грижи в домашна среда. През 2016 г. Philips отбелязва 125 години, създавайки иновации – ние поглеждаме отвъд самата технология – към преживяванията на хората, за да предложим решения, които да доведат до промяна. Убеден съм, че заедно с Дору и нашия динамичен екип ще продължим да постигаме отлични резултати“ каза Александру.

Като нов генерален директор на Philips Personal Health дивизията за Югоизточна Европа Дору Русанеску има своята визия бъдещето, а страстта му към предприемачеството и иновациите ще стимулира растежа на цялото ни потребителско портфолио.

"Много съм щастлив да се присъединя към Philips и възнамерявам посредством креативни бизнес стратегии още повече да затвърдя лидерските позиции на компанията в Югоизточна Европа. Хората търсят начини да контролират здравето си и това на семейства им в домашни условия, а Philips превърна тази потребност на клиентите си в иновативни решения, които подобряват качеството им на живот. Лично аз винаги съм използвал продуктите на Philips и вярвам, че много от нас се радват на ползите от най-малко един Philips продукт в домовете. Ето защо се радвам, че имам възможността да съдействам за осъществяването амбицията на Philips да предоставям значими иновации на потребителите“.

Александру Попеску има повече от 16 години опит в областта на здравеопазването. Той заема длъжността генерален мениджър на Philips Health Systems в Югоизточна Европа от юни 2014 година, а преди е бил на ръководни позиции в частни здравни компании, като Amethyst, Regina Maria и Medicover. Александу има бакалавърска степен по право от Университета в Букурещ и магистърска степен по бизнес администрация от Университета в Отава.

Дору Русанеску има 14-годишен опит в управлението и маркетинга, придобит от заеманите от него лидерски позиции в Групата на Coca-Cola в Централна и Източна Европа. Дору има бакалавърска степен по мениджмънт от Академията за икономически науки в Букурещ и следдипломна квалификация по маркетингови комуникации от Британския институт за маркетинг в Обединеното кралство.

Александру и Дору наследяват Робин ван Розен, който съвместяваше трите роли от 2013 г. насам, а от началото на тази година е вицепрезидент и генерален мениджър на Philips Personal Health за Великобритания и Ирландия. И двамата лидери са позиционирани в Румъния, в корпоративния офис на компанията в Букурещ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови