Българска игра събра над половин милион лева в онлайн кампания

OFFNews Последна промяна на 28 април 2017 в 11:39 2281 0

Игра на българското студио Snapshot Games събра над $300 000 или 540 хил. лева за по-малко от 24 часа в онлайн кампания за подкрепа на играта. Phoenix Point беше пусната на 25 април вечерта и за часове набра огромна популярност. До края на кампанията й има цели 40 дни. 

Ветеранът в гейм индустрията Джулиън Голъп е избрал България за своята дейност преди повече от 10 години и това е втората игра, разработена от него и софийския му екип.

Талантливите разработчици създават предстоящата походова стратегия от офиса си в Дианабад и са уверени в качествата на своята творба. Това е и причината да си сложат иначе амбициозната цел от $500 000, които да съберат от почитатели, вместо да се договорят с голяма корпорация.

Предишната игра, направена на нашенска територия от Джулиън Голъп, събра над $200 000 в платформата за публично финансиране Kickstarter. Заглавието й е Chaos Reborn и все още върви отлично в Steam.

Новият амбициозен проект на местното студио – Phoenix Point – разказва за пост-апокалиптичен свят, в който извънземна раса превзема планетата ни и малкото оцелели хора се опитват да отвърнат на удара. Увличащата атмосфера е вече добре позната на аудиторията и е известна благодарение на игри, създадени от Голъп преди повече от две десетилетия. Самият Джулиън Голъпнарича Phoenix Point „духовен наследник на оригиналния X-COM” – една от легендарните игри на британския гейм дизайнер.

Сумата, събрана от българското студио, нараства с всяка изминала минута в платформата Fig.co, която е избрала да си партнира точно с тази игра измежду десетки други.

Планът за пускане на играта предвижда това да се случи в края на 2018 г., като за целта екипът на Джулиън Голъп трябва значително да се разрасне.