Забраниха сарказма в Северна Корея

OFFNews 08 септември 2016 в 14:41 11598 5

Севернокорейските власти наложиха забрана на саркастичните изказвания по адрес на режима на Ким Чен Ун, съобщава "Индепендънт".

Жителите са били предупреждавани в редица масови събирания, че няма да бъде толерирана дори индиректна критика. Представители на Пхенян обяснили, че саркастични подмятания като "За всичко е виновна Америка" ще бъдат считани за противопоставяне на режима.

Местните използват фразата, за да осмиват властта, която оправдава проблемите си с друга държава. Сред навлизащите изрази е и "Глупак, който не може да види външния свят". Той се отнася за лидера Ким Чен Ун, който не посети събитията в Русия и Китай по случай 70-тата годишнина от края на Втората световна война.

В последно време се наблюдава засилено недоволство от страна на севернокорейците, предават регионални медии. В рамките няколко седмици са се появили два графита, осмиващи властта и Ким Чен Ун. 

  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20374

4

Стринка Минка

08.09 2016 в 22:55

И по турско е забранен. Гледайте да не речете там айде за риба, че се разбира че ще сваляте правителството.

13531

3

Traqn Savov

08.09 2016 в 21:55

тя Меркел го забрани още миналата година сарказма и критиката по адрес на правителството, а наш кимчо сега се сетил, гледай от истинските диктатори и трупай челен опит!!!