Турчинов: Украинската войска е в пълна бойна готовност

OFFNews 30 април 2014 в 15:18 10103 12

Александър Турчинов

Украинската войска е приведена в пълна бойна готовност заради заплахите от страна на Русия. Това заяви изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов, цитиран от УНИАН.

Киев не контролира ситуацията в Донецка и Луганска област. Ситуацията е особено опасна, подчерта Турчинов.

Докато не обновим състава на службите в тези региони, няма да можем да си върнем властта там. Вече заменихме ръководителите на спецслужбите в двете области, но това не е достатъчно – трябва съставът на тези служби да се обнови напълно в Донецка и Луганска област, посочи Турчинов.

Той призова към полицията и към армията да се включват доброволци. Обръщаме се към истинските патриоти, не тези, които сеят паника в интернет, а тези, които реално са готови да защитават своята страна – да отидат и да защитават гражданите, които са беззащитни пред терористичната заплаха.

Има опити да се дестабилизира ситуацията и в Харковска, Одеска, Херсонска, Николаевска и Запорожска област, затова в тези области трябва да се засили контрола, каза Турчинов.

Със сила не може да се реши кризата в Източна Украйна. Опитът от Майдана ни казва, че силови мерки не е ефективно да се използват. Именно с такава ситуация се сблъскахме на Изток, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!