Смущаваща кампания с деца със секс играчки на Balenciaga кара Ким Кардашиян да преосмисли партньорството им

Дете с мече, обвито в бондаж-колани, притесни потребителите в мрежата

OFFNews 29 ноември 2022 в 13:00 4905 0

Снимка от рекламната кампания на Balenciaga

Снимка Balenciaga

Balenciaga със скандална рекламна кампания с деца и мечета, които сякаш са с бондаж, снимките вече са свалени от страницата им, а компанията се извини публично за неподходящото съдържание

Американската звезда на риалити телевизията и социалните мрежи Ким Кардашиян възнамерява да преразгледа отношенията си с луксозната марка "Баленсиага" след смущаваща рекламна кампания с деца и секс играчки, предаде Франс прес.

Френската модна къща, собственост на групата за луксозни стоки "Керинг" (Kering), се извини миналата седмица в профила си в Инстаграм и премахна няколко снимки от кампанията си за колекцията пролет-лято 2023 г., включително фотография на дете, което държи чанта във формата на бяло плюшено мече, опасано с черни колани.

Потребителите на интернет забелязаха също, че на друга снимка чанта от съвместната колекция "Баленсиага-Адидас" е поставена върху документи, на които са отпечатани извадки от решение на Върховния съд на САЩ относно детската порнография.

"През последните няколко дни запазих мълчание не защото не бях отвратена и възмутена от последните кампании на "Баленсиага", а защото исках да получа възможността да говоря с техния екип, за да разбера лично как е могло това да се случи", написа Ким Кардашиян в Туитър. 

Риалити звездата, която причислява "Баленсиага" към своите партньорски марки, каза, че като майка на четири деца е "шокирана от тези смущаващи изображения". Ким Кардашиян допълва, че е взела под внимание "изтеглянето на снимките и извиненията на "Баленсиага".

Ето и цялото ѝ обръщение:

"През последните няколко дни запазих мълчание, не защото не бях отвратена и възмутена от последните кампании на Balenciaga, а защото исках да имам възможност да говоря с техния екип, за да разбера сама как е могло да се случи това.

Като майка на четири деца бях разтърсена от смущаващите изображения. Безопасността на децата трябва да се цени най-високо и всякакви опити за нормализиране на каквото и да е насилие над деца не трябва да имат място в нашето общество - точка.

Оценявам премахването на кампаниите и извинението на Balenciaga. От разговора с тях вярвам, че те разбират сериозността на проблема и ще предприемат необходимите мерки това никога да не се повтаря.

Що се отнася до бъдещето ми с Balenciaga, в момента преоценявам отношенията си с марката, като се основавам на готовността им да поемат отговорност за нещо, което не е трябвало да се случва поначало - и на действията, които очаквам да предприемат за защита на децата."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!