Силициевата долина срещу Обама

OFFNews 10 декември 2013 в 14:58 2803 3

Осем водещи интернет компании сформираха съюз, който цели да възстанови контрола над личната информация на интернет потребителите, пише „Форбс“.

"Балансът в много страни се измести повече към държавата и по-малко към правата на човека, които са гарантирани в нашата Конституция. Това подкопава свободата, която всички толкова грижливо пазим. Време е за промяна."

Това е началото на отвореното писмо до президента на САЩ и Конгреса на Америка, изпратено от компаниите Google, Facebook, Apple, Microsoft, Twitter, Yahoo, LinkedIn и AOL .

IT гигантите настояват да бъдат въведени чувствителни ограничения върху възможността им да задължават доставчиците да разкриват и предоставят потребителски данни. Това би следвало да се допуска при ограничени обстоятелства и съобразно принципа за поверителност на личните данни, а не просто масово да се събират данни за онлайн трафика и комуникациите.

Общият проект на компаниите  е под надслов „Reform Government Surveillance“  (Промяна на наблюдението от правителствотo). Той цели да възстанови общественото доверие към компаниите, но и да предотврати нежелани нови регулации в страните, които не са съгласни да позволят интернет шпионажа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!