Quantcast

Силициевата долина срещу Обама

OFFNews Последна промяна на 10 декември 2013 в 14:58 2187 3

Осем водещи интернет компании сформираха съюз, който цели да възстанови контрола над личната информация на интернет потребителите, пише „Форбс“.

"Балансът в много страни се измести повече към държавата и по-малко към правата на човека, които са гарантирани в нашата Конституция. Това подкопава свободата, която всички толкова грижливо пазим. Време е за промяна."

Това е началото на отвореното писмо до президента на САЩ и Конгреса на Америка, изпратено от компаниите Google, Facebook, Apple, Microsoft, Twitter, Yahoo, LinkedIn и AOL .

IT гигантите настояват да бъдат въведени чувствителни ограничения върху възможността им да задължават доставчиците да разкриват и предоставят потребителски данни. Това би следвало да се допуска при ограничени обстоятелства и съобразно принципа за поверителност на личните данни, а не просто масово да се събират данни за онлайн трафика и комуникациите.

Общият проект на компаниите  е под надслов „Reform Government Surveillance“  (Промяна на наблюдението от правителствотo). Той цели да възстанови общественото доверие към компаниите, но и да предотврати нежелани нови регулации в страните, които не са съгласни да позволят интернет шпионажа.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.12 2013 в 23:21

Еми чувствай се двойно щастлив тогава - наблюдават те и Путин и Обама.

10.12 2013 в 18:06

Хиляда пъти предпочитам да ме наблюдава Обама, отколкото да дишам един въздух с такива като тебе.

10.12 2013 в 15:16

Бараката е един прост изпълнител, марионетка на банкстерите и олигополите. Четвъртия Райх не може да съществува без полицейщина от тоталитарен фашистки тип. Там вече не можеш и да пръднеш свободно, без пиндустанското Гестапо да се намеси.