САЩ смекчиха тона към мюсюлманските държави: пускат хората с двойно гражданство

OFFNews 01 февруари 2017 в 14:21 4612 2

САЩ либерализират визовия режим за хора с двойно гражданство, едно от които е от държава от "забранителния списък" -  Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен.

След като на 27 януари президентът Доналд Тръмп подписа заповед, на базата на която бе прекратено издаването на визи за граждани на седемте държави, включително и на тези с двойно гражданство, днес американското посолство в София публикува уточнение за новия режим.

Притежателите на двойно гражданство с валиден паспорт от страна, която не е посочена в президентската заповед вече могат да насрочат интервю и да кандидатстват за виза. 

Посолствата и консулствата на САЩ ще подновят обработването на заявленията за визи и ще издават визи на отговарящите на условията кандидати, дори ако другото им гражданство е от страна от "забранителния списък".

На 30 януари посолството на САЩ в София съобщи, че се прекратява издаването на визи за гражданите на съответните страни и на тези с двойно гражданство от която и да е от тях. То дори препоръча на хората с вече насрочени интервюта да не се явяват, защото те няма да бъдат проведени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови