Тръмп защити решението си за имигрантите: Вижте какво става в Европа

OFFNews 29 януари 2017 в 20:05 18274 8

Американският президент Доналд Тръмп защити решението си да забрани влизането в САЩ на граждани на 7 мюсюлмански държави - Сирия, Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан и Йемен.

В Туитър той обяви, че страната се нуждае от здрави граници. 

„Нашата страна се нуждае от здрави граници и екстремни проверки СЕГА. Вижте какво се случва из цяла Европа и, в крайна сметка, по целия свят – ужасна бъркотия!”, написа Тръмп на фона на многохилядни протести срещу указа му, част от който беше спрян със съдийско решение. 

Тръмп насочи гнева си и към "Ню Йорк Таймс", като обвини вестника в публикуване на фалшиви новини. Той заяви, че изданието "се проваля" и трябва да си намери нов собственик, който "или ще го управлява достойно, или ще го остави да фалира с достойнство”.

Указът на Тръмп за имигрантите беше критикуван от редица държави в Европа, а част от страните, срещу които е указът, заплашиха с ответни мерки. 

Указът беше критикуван и в социалните мрежи, където граждани обвиниха американския президент, че в черния списък влизат държави, с които е имал бизнес конфликти. Те обвиниха президента и за нежелание да реши проблема с лесния достъп до оръжие в САЩ, който според тях е много става причина на много повече смъртни случаи в сравнение с терористични атаки.

В същото време Министерството на вътрешната сигурност на САЩ обяви, че съдийското решение няма да спре прилагането на мерките в указа "по начин, гарантиращ сигурността и безопасността на американския народ". Според ведомството решението се отнася за малък брой пътуващи, които са били обезпокоени от процедурите за сигурност. 

Правителството на САЩ си запазва правото да отменя визи по всяко време, ако е нужно за националната сигурност или обществената безопасност, подчертаха те. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13924

8

ScrewIslam

30.01 2017 в 21:47

Браво на Тръмп! Първият американски президент със здрав разум от десетки години насам. Дреме ми, че има беден речник и плещи простотии. Важно е какво върши, важно е, че има здрав разум и не му пука от левичарските медии.

А мухльото Чък Шумър (лидер на демократите) да рони сълзи на воля за пингвините заседнали по летищата, по вода да му върви - на още един мандат за Тръмп.

15914

4

поп Дръвчо

29.01 2017 в 22:02

Тръмп старателно усвоява нашата мантра "В Америка бият негрите". Е, той я казва наопаки щото е в Америка.

Прочее, в този интересен списък от държави Саудитска Арабия (родина на почти всички от атентатите на 11 септември и не просто мюсюлманска ами центъра на исляма) ярко блести с отсъствието си. От останалите страни от десетилетия не се е пръквал терорист който да направи нещо в САЩ.

10910

2

1Sion1

29.01 2017 в 21:30

Малко са в списъка.Още трябва.И без съмнение този списък ще бъде увеличен.Въпросът е кога и в ЕС?!

63994

1

Red or Dead

29.01 2017 в 20:45

“““.......Вижте какво става в Европа.....“““““““““

Аз специално НЕ ВИЖДАМ ......НИЩО!!!

“““....7 мюсюлмански държави - Сирия, Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан и Йемен.....““““

Значи да обобщим, соросунгилите и глобалистката сволоч видите ли са се загрижили за тези 7 държави.....АБЕ МАМИЦАТА ви......що не се загрижите поне наполовина за 99% от българите които живеят по-зле от 90% от жителите на изброените държави.....и на всичко отгоре уж България вече 10 години е част от евросъюза.......БАХТИ И ОТВРАТИТЕЛНИТЕ ЛИЦЕМЕРИ.....