Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Заподозреният за атентата в Бостън е в съзнание, започнаха разпити

Александра Маркарян 22 април 2013 в 08:32 3209 0

Родителите на братята Църнаеви ще летят до Америка. Снимка: Reuters
Родителите на братята Църнаеви ще летят до Америка. Снимка: Reuters

Заподозреният за извършването на атентата на маратона в Бостън на 15 април Джохар Царнаев е дошъл в съзнание в неделя късно вечерта. Властите са започнали разпити, предаде ABC News.

19-годишният Царнаев отговаря писмено на въпросите, защото не може да говори. При престрелка край Масачузетския университет той бе ранен в устата, след като куршум прониза езика му и излезе през тила, и в крака.

Федералните прокурори вече са подготвили обвиненията към него, съобщава Reuters. Царнаев може да бъде съден на държавно и федерално ниво. В Масачузетс няма смъртно наказание.

Бомбите, заложени близо до финалната линия на Бостънския маратон, убиха трима души и раниха около 170 души. Сред жертвите бе 8-годишно момче.

Според разследващите, отговорни за атентата са братята Джхар и Тамерлан Царнаеви. 26-годишният Тамерлан беше заловен от полицията в Уотъртаун на 19 април. По време на акцията той е бил ранен и по-късно почина в болницата.

В интервюта за CNN и Би Би Си родителите на Джхар и Тамерлан бяха категорични, че двамата не са извършителите, че обвиненията са изфабрикувани, че децата им никога не биха направили това.

ФБР все още събира доказателства от местопрестъплението, предимно от пейките и сградите на улицата, където избухнаха бомбите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!