Съпругата на замесеният в сексскандала Хю Едуардс от Би Би Би: Той е в болница с тежка депресия

Журналистът е един от най-високоплатените в агенцията, отразявал е събития като погребението на кралицата, встъпването на Барак Обама като президент на САЩ и сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън

OFFNews 13 юли 2023 в 11:11 4449 0

Едуардс

Снимка Би Би Си

Хю Едуардс

Съпругата на телевизионния водещ от Би Би Си, който се оказа в центъра на сексскандал, го издаде като назова името му с обяснението, че е влязъл в болница. Оказва се, че става дума за Хю Едуардс, а жена му Вики Флинд обяви, че Едуардс страда от тежко психично заболяване и в момента се лекува в клиника. След като "издаде четата", помоли да не се навлиза в личното пространство на семейството им.

В изявление от името на съпруга си Вики Флинд признава, че последните пет дни са били непоносимо трудни за фамилията и че е решила да го назове на първо място, за да спаси психическото му здраве и да предпази децата, съобщава Би Би Си.

"Хю страда от тежко психично разстройство и както е добре документирано, през последните няколко години се е лекувал от тежка депресия. Събитията от последните няколко дни влошиха нещата. Той получи нов сериозен срив и сега се лекува в болница, където ще остане в обозримо бъдеще", посочва Флинд.

"Веднага щом се почувства по-добре, той възнамерява да отговори на публикуваните истории за всичко. Искам да поясня, че Хю за първи път чу за обвиненията срещу него миналия четвъртък", продължава Вики Флинд. - При тези обстоятелства и като се има предвид състоянието на Хю, бих искала да помоля за уважение към личния живот на семейството ми и на всички, които са замесени в тези тъжни събития".

61-годишният Хю Едуардс е един от най-известните британски телевизионни водещи. Той работи в Би Би Си четири десетилетия, включително 20 г. в програмата Ten O'Clock News, като отразява такива национални и международни събития като смъртта и погребението на кралица Елизабет II, сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън, принц Хари и Меган Маркъл, платинения и диамантения юбилей на кралицата, встъпването в длъжност на президента Барак Обама и смъртта на Нелсън Мандела.

Едуардс израства в Уелс, завършва университета в Кардиф и е обявен за почетен професор по журналистика там. Смятан е за един от най-високоплатените служители на Би Би Си със заплата от над 400 000 паунда годишно. Той живее в Лондон със съпругата си и петте си деца. В миналото е казвал, че страда от депресия и се бори с това състояние.

Специализираното звено на лондонската полиция, което се занимава със случая "Едуардс", след предварително разследване заключи, че няма престъпление. Преди да стигнат до това заключение, детективите са разпитали засегнатите страни, включително Би Би Си, предполагаемата жертва и нейното семейство.

В резултат на това полицията реши да не предприема по-нататъшни действия и посъветва Би Би Си да продължи собственото си вътрешно разследване на обстоятелствата за инцидента. Полицията потвърди, че е запозната с медийни съобщения за други обвинения срещу журналиста, но не са й предоставени никакви подробности или информация за такива действия, така че в момента не се провежда разследване. Ако обаче данни за нарушения или престъпна дейност се появят, ще бъдат предприети необходимите действия, увериха от полицията.

"Прочетохме изявлението на полицията, което потвърждава, че тя е приключила оценката си на ситуацията и не възнамерява да предприема по-нататъшни действия. Благодарим на полицията за бързото приключване на тази работа. Преди това полицията ни помоли да преустановим собственото си разследване, но сега ще го продължим, като гарантираме надлежен процес и задълбочена оценка на фактите, като не забравяме, че сме длъжни да се грижим за всички участници", се казва в изявлението на Би Би Си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика