Руски вицепремиер в новия „черен списък“ на ЕС

OFFNews 29 април 2014 в 11:55 3023 4

Руски вицепремиер в новия „черен списък“ на ЕС

Европейският съюз разшири „черния списък“ за Русия с още 15 души, сред които и вицепремиерът Дмитрий Козак, съобщи РИА Новости.

Освен Козак в списъка са още началникът на Генералния щаб на руската армия Валерий Герасимов и ръководителят на Главното разузнавателно управление Игор Сергун.

В списъка със санкционирани присъстват още имената на представителя на руския президент в Крим Олег Белавенцев, министърът по въпросите на Крим Олег Савелиев, зам.-председателите на руския парламент Людмила Швецова и Сергей Неверов, губернаторът на Севастопол Сергей Меняйло, сенаторът на Крим и Севастопол Олга Коватиди, представителят на поддръжниците на федерализацията на Украйна в Луганск Герман Прокопиев, губернаторът на Луганска област Валерий Болотов, двама от лидерите на „Донецката народна република“ Андрей Пургин и Денис Пушилин, зам.-началникът на опълчението в Донбас Сергей Циплаков и ръководителят на отбраната на Донбас в Славянск Игор Стрелков. 

Списъкът със санкционирани руснаци заради кризата в Украйна беше разширен и в понеделник, когато бяха добавени седем руснаци и 17 компании. След последното добавяне на руснаци в списъка, сега в него влизат 48 души.

„Черен списък“ за руснаци беше оповестен и от САЩ в средата на март. Миналата седмица списъкът беше разширен с още 20 имена, сред които руски чиновници, бизнесмени и депутати.

Сред имената в списъка на САЩ са един от собствениците на банка „Русия“ Юрий Ковалчук, бизнесмените Борис и Аркадий Ротенберг и Генадий Тимченко и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!