Родителите на освободения американски войник получават смъртни заплахи

OFFNews Последна промяна на 08 юни 2014 в 10:15 5461 5

Родителите на пленения американски войник заедно с Барак Обама на изявление по случай освобождаването на сина им. Снимка: voanews.com.
Родителите на пленения американски войник заедно с Барак Обама на изявление по случай освобождаването на сина им. Снимка: voanews.com.

Бащата на наскоро освободения след 5-годишен плен в Афганистан американски войник - Боуи Бъргдал, е получил няколко заплахи за живота си по електронната поща, съобщава „Ройтерс”.

Първата заплаха е получена в сряда, когато в родния град на Бъргдал беше отменено шествие, отбелязващо завръщането на войника.

„Имаме 4 конкретни имейла, съдържащи смъртни заплахи, които сме предали на ФБР за разследване”, коментира полицейски началник Джеф Гънтър пред „Ройтерс”.

Властите са осигурили охрана на Боб Бъргдал и съпругата му Жани, но Гънтър е отказал да помогне в защитата им.

Сержант Боуи Бъргдал беше освободен преди по-малко от 10 дни след 5-годишен престой в плен при талибаните в Афганистан.

Противоречията около завръщането му са породени от подозрения, че той е бил заловен, след като е дезертирал от поста си.

Засега военните в САЩ отказват да коментират, защото причините около залавянето на сержанта все още не са ясни.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.06 2014 в 10:14

Опа-а-а, засегнахме нечии нежни чувства. Пардон! Но май се е получило и обостряне на хронично страдание.

09.06 2014 в 00:51

Врангел, за американски гражданин и фундаменталист си усвоил доста прилично българския език- допускаш само по няколко грешки на всеки три думи, без да говоря за граматика. Поздравления за което. Средните американци не успяват и за 100 години да научат чужд език, а ти почти си се справил. Но един истински американец е отвъд реакционна традиция като граматиката, и като такъв не правиш изключение- изказът ти няма нищо общо с елементарните граматически норми. Извън граматическите грешки, в областта на логиката, стоиш още по-отвлечено и метафизично (какво значи тук някакъв си разум, важно е да се повторят мантрите на републиканците). А техните мантри са достатъчно обилно тиражирани от американската преса, та да се налага ти да ги повтаряш като папагал, и то пред българската аудитория, която е доста по-интелигентна от американската. Погледнато от тази гледна точка, твоето присъствие в български форум предизвиква, меко казано недоумение. Не че сме най-умният народ на земята, и у нас има добитъци, които до пълно изтощение и с изпъкнали от нездрав блясък и животинска злоба в очите повтарят до втръсване мантри за великия американски слон, най-демократичният и най-свободният слон на планетата, и неговата мисия да унищожи "лошите", за да победят "добрите". Но с оглед на твоята неканена и леко креслива поява не мислиш ли, че постигаш единствено увеличаване броя на дебилите с един, вместо да демонстрираш някакви очевидно утопични за теб качества като умение за анализ на събитията, и най-важното, което ти се губи-способност за собствено мислене?

08.06 2014 в 16:56

Абсолютно разбираемо - това момченце е дизертирало, подложило е бойците от бившата си част на опасност, след като е предало оперативна информация за тях на гъжвите, доброволно е приело исляма, интегрирало се е в местната среда и не е ясно, защо Обама вдига толкова помпозен шум около размяната му с петима главорези от санаториума в Гуантанамо. Единственият смисъл, за който си фантазирам, е да са им пришили подкожно чип за насочване на безпилотниците.
Струва ми се, че след резила на Обама и Клинтънова в Бенгази сега се прави пошъл ПиАр на безволевите власти. Само че безволевите власти пораждат такива позорни явления като това предателче, предателчето Сноудън и всякакви други левичарски издънки. Затова реакцията на приличните хора ще е най-малкото пращане на имейли.

08.06 2014 в 13:54

Слабо ни интересува.

08.06 2014 в 13:26

...коментира полицейски началник Джеф Гънтър...

...но Гънтър е отказал да помогне в защитата им...


нещо не разбирам? Полицейския шеф отказва да помогне в защита на граждани? Ами че то той на следващия ден престава да бъде полицейски шеф! Това е изборна длъжност в щатите. Как така? Откъде сте преписвали?