Русия със забрана за камиони от България и други 'неприятелски' страни да превозват стоки на нейна територия

OFFNews 29 септември 2022 в 15:36 5890 3

превози

Снимка Архив

Товарните камиони ще трябва да заобикалят Русия.

Руският президент Владимир Путин предостави на правителството правото да наложи забрана на международния автомобилен превоз на стоки през Русия с превозни средства, принадлежащи на превозвачи от страни, които са въвели подобни антируски ограничения, съобщи агенция „Интерфакс. В частност руските ограничения ще засегнат и българските шосейни превозвачи.

„Да се предоставят на правителството на Руската федерация пълномощия за забрана за извършване на международен автомобилен превоз на стоки през територията на Руската федерация с камиони, принадлежащи на чуждестранни превозвачи, регистрирани в чужди държави, които са въвели ограничителни мерки по отношение на гражданите на Руската федерация и руски юридически лица в областта на международния автомобилен превоз на товари." - се казва в Указа с номер 681, публикуван в петък на официалния интернет портал за правна информация.

В документа се посочва още, че ако бъде установена такава забрана, правителството трябва да определи срока на нейната валидност, списъка на държавите, които са въвели подобни ограничения срещу Руската федерация, видовете транспорт, за които се прилага това ограничение, и условията за извършване превози, за които тази забрана не важи.

В обосновката за приетите мерки във въведението към указа има отправка към федералния закон от 4 юни за мерките за противодействие срещу неприятелските действия на САЩ и други чуждестранни държави.

През април Москва се оплака, че Европейският съюз е затворил границите си за товарни превозни средства, регистрирани в Русия и Беларус, поради санкциите, наложени заради конфликта в Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

3

AntiZ

29.09 2022 в 18:01

Ох, и аз се разстроих!

345

2

Джендо Джедев

29.09 2022 в 16:23

Каква трагедия! Сърцето ми е с двамата български ТИР-аджии в Рашка.

-1495

1

zuIjin

29.09 2022 в 16:00

Те пък нашите така се бяха запътили към тоя кенеф че не е истина. Да му мислят блядовете дето караха в БГ и не спазваха никакви закони.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков