Царнаев не е контактен, ФБР не може да го разпита

Елица Мартинова 21 април 2013 в 10:24 3297 6

Джохар Царнаев
Джохар Царнаев

Състоянието на Джохар Царнаев – един от основните заподозрени за атентата в Бостън, остава тежко и следователите не могат да го разпитат. Това обяви губернаторът на щата Масачузетс Девал Патрик.

Заедно с по-големия си брат Тамерлан Царнаев, Джохар е основен заподозрян за експлозията на маратона в Бостън, която отне живота на трима души и рани 170 други.

19-годишният чеченец бе заловен в петък при мащабна полицейска акция, продължила почти денонощие. Той се е криел в лодка, намираща се в задния двор на къща в Уотъртаун.

Служителите на реда атакували заподозрения със звукови светлинни гранати и успели да го дезориентират и заловят. При операцията заподозреният е бил тежко ранен.

В момента Царнаев лежи в болница и се пази от служители на полицията и спецслужбите. Състоянието му обаче е тежко, той не е комуникативен и не може да бъде разпитан от властите.

На 19 април бе задържан и 26-годишният брат на Джохар – Тамарлан. Той обаче бе ранен тежко при спецакцията и почина малко по-късно в болницата.

Братята от чеченски произход са обвинени, че са активирали двете самоделни взривни устройства, които раниха 170 човека и убиха трима на маратона в Бостън миналата неделя.

Родителите на Чернаев обаче са категорични, че обвиненията срещу децата им са изфабикувани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!