Пхенян заплаши, че готви "още подаръци" на САЩ

OFFNews Последна промяна на 05 септември 2017 в 17:33 3524 3

Снимка Reuters

Хан Те-сон

Дни след най-мощния си ядрен опит досега Северна Корея обяви, че е готова да изпрати "още подаръци" на САЩ. 

Това стана ясно от изказването на посланика на Пхенян към мисията на ООН в Женева Хан Те-сон пред  Конференцията на ООН по разоръжаването, цитиран от Ройтерс и БТА. 

"Горд съм да кажа, че само преди два дни КНДР успешно извърши опит с водородна бомба, предназначена за междуконтинентална балистична ракета, съгласно плана си за създаване на стратегически ядрени сили", обяви той. 

Неотдавнашните самозащитни мерки на моята страна са "подаръчен пакет", предназначен не за друг, а за САЩ, каза Хан Те-сон.

"САЩ ще продължат да получават още такива подаръци, докато не престанат с безразсъдните си провокации и с безплодните си опити да оказват натиск върху КНДР", подчерта той. 

Севернокорейският дипломат заяви, че военните мерки, предприети от Пхенян, са "израз на политиката на сдържане и на правото на самозащита" с цел да се даде отпор на "постоянното нарастваща от десетилетие ядрена заплаха от страна на САЩ и на враждебната политика, насочена към изолиране на моята страна".

Той допълни, че натискът и санкциите никога няма да имат ефект върху страната му и КНДР никога и при никакви обстоятелства няма да заложи своя сдържащ ядрен потенциал на масата за преговори. 

Американският представител на конференцията Робърт Уд пък посочи, че ракетно-ядрената програма на Северна Корея е заплаха за всички.

"Време е да заявим, че опитите, заплахите и дестабилизиращите действия (на Пхенян) няма повече да бъдат толерирани", каза той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21762

3

spirit оригиналът

07.09 2017 в 06:14

Но има една тънка разлика! Виетнамците винаги са били крайно миролюбив народ, чиято цел беше просто национално обединение и нищо повече, а краварите ги разцепиха по 17 паралел. Виетнамците никога не са били войници, убийци и т.н., просто искаха да се обединят. Да, смазаха краварските пришълци, но нищо повече. Корейците са друга бира. Убийци до един, техни инструктори учеха виетнамците навремето. Не само убийци, но и мразят САЩ в червата, докато във Виетнам САЩ не беше мразен, те просто нахлуха да убиват и изнасилват мирните хора, но даже и днес виетнамците не ги мразят чак както в Корея, просто не са такива хора, на омразата и войната....но корейците са! И жална им майка на всички кравари дето отидат там.

21762

2

spirit оригиналът

07.09 2017 в 06:12

Нека краварите-дебили нахлуят в Корея, предните им 50 000 убити задници 1950-1953 ще им се сторят като новобранска рота по численост с жертвите, които ги чакат. Не, чакайте малко! Ако краварите мислеха баце Ким за палячо и ако севернокорейците наистина са просяците, които ни се казва, че са....вие сериозно ли мислите, че Краварника досега нямаше да е нахлул там? Така както нахлу в Ирак и Афганистан? Или в Либия? Говорят ни дандании, че заради Русия и особено Китай не нахлували, ама Русия порица и нахлуването в Ирак и Либия, но кравешката смрад нахлу там, нали? Или 10-те ракети на Ким ги спират? Дали? Нееее. Просто в Краварника отлично осъзнават кои са сверенокорейците и, че войната ще е срещу идеологически подготвен противник, нищо общо с разделения на шинити и сунити Ирак (а и кюрди) и 34-те племена на Афганистан....нищо общо! Единен народ, подкован идеологически, готови и на самоубийства само и само да спрат агресора. Както виетнамците!