САЩ готвят нови санкции заради опитите на Северна Корея

OFFNews 03 септември 2017 в 19:41 3705 2

Американският президент Доналд Тръмп осъди теста с водородна бомба, извършен от режима на Ким Чен-ун в Пхенян. Действията на Северна Корея продължават да бъдат враждебни и опасни към САЩ, посочи Тръмп в "Туитър". Доналд Тръмп определи Северна Корея като страна, която се е превърнала в огромна заплаха, както и затруднение за Китай, който се опитва да помогне за успокояване на ситуацията, но с много малък успех.

Политиката на помирение спрямо Северна Корея няма да даде резултат, написа още Тръмп.

Американският президент ще проведе по-късно днес заседание със Съвета по национална сигурност, на което ще бъде обсъден тестът с водородна бомба, извършен от Северна Корея. Екипът по национална сигурност следи отблизо ситуацията, посочи в изявление говорителят на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс.

Американският министър на финансите Стивън Мнучин обяви, че ще подготви пакет с нови санкции срещу Пхенян, които ще бъдат представени на президента Тръмп и ще целят максимално да бъде прекъсната търговията със Северна Корея. На всеки, който иска да търгува или да прави бизнес с тях, ще му бъде попречено да търгува или да прави бизнес с нас, каза Мнучин по телевизия Фокс нюз. Ще работим с нашите съюзници. Ще работим с Китай. Но хората трябва да изолират икономически Северна Корея, това е неприемливо поведение, подчерта Мнучин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9018

2

Vasil Iliev

04.09 2017 в 00:48

Народът на Северна Корея заслужава да страда, професоре. Докато търпят да живеят в откачена секта, така ще е за тях.
 
X

Да помогнем на украинските деца!