Опозицията в Скопие готви блокади на ключови сгради заради преговорите с България

Георги Савчев 30 ноември 2020 в 21:16 6159 0

Снимка ВМРО-ДПМНЕ / Пресцентър

ВМРО-ДПМНЕ, най-голямата опозиционна партия в Северна Македония, заплаши с блокиране на сградите на правителството и на външното министерство, ако премиерът Зоран Заев не каже за какво точно "преговаря тайно с България".

ВМРО-ДПМНЕ призовава Заев "публично да съобщи на македонската общественост за какво точно се преговаря тайно в София тези дни".

"В интервю за българска медия Зоран Заев съобщи скандални тези, като ретушира историята, нашите ползи от антифашистката борба, подкопа и темелите на съвременната македонска държава. Дали изказаните позиции, за които той не се извини, сега са на масата за пазарене с България?" - питат от опозиционната формация.

"Ако Заев не каже публично до тази вечер за какво точно преговаря и от какво точно се отказва, ВМРО-ДПМНЕ утре ще организира блокади на правителството и на министерството на външните работи" - пише още в партийната позиция.

През последните години ВМРО-ДПМНЕ често е подозирана в политически ходове, които са в синхрон с интересите на Белград и Москва. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови