Кметът на Сеул е в неизвестност, телефонът му е изключен

OFFNews 09 юли 2020 в 15:13 2108 0

Кметът на южнокорейската столица Сеул - Пак Уон-Сун, е в неизвестност от четвъртък, а телефонът му е изключен, предаде Асошиейтед прес. 

В деня, в който е изчезнал, Пак е оставил съобщение, което според дъщеря му звучи като завещание. Заради изчезването му се провежда мащабна полицейска акция. 

Полицейски служители заявиха, че търсят кмета около малък хълм в квартала Сунгбук, където последно е бил засечен телефонът му. В момента мобилното устройство е изключено. 

Дъщеря му се обадила на полицията в четвъртък следобед, като казала, че последното съобщение от баща ѝ е изпратено 4-5 часа преди той да изчезне. Тя не дава повече подробности за това какво съдържа съобщението.

Около 150 офицери, дронове и кучета търсят Пак Уон-Сун. Според полицията Пак не се е появил и на работа. Освен това той е отменил всички срещи в графика си, включително и с високопоставен представител на президента. 

Пак е дългогодишен граждански активист и адвокат по човешките права. Избран е за кмет през 2011 г. и стана единственият кмет на Сеул, избиран три поредни мандата. 

Член е на либералната демократическа партия на президента и се смяташе за потенциален кандидат за президент през 2022 г. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови