Германия с нови мерки срещу българи и румънци

OFFNews Последна промяна на 27 август 2014 в 16:27 7365 19

Снимка west-info.eu.

Бундестагът взе решение да ограничи прилива на граждани от по-бедни членки на ЕС и злоупотребата със социални помощи, съобщава БНР.

Фокус на ограниченията са българите и румънците, които прииждат все повече към Германия.

Инициативата е била на Християнсоциалният съюз, като решението налага експулсиране от страната и 5-годишна забрана за повторно влизане в нея на граждани от ЕС, заловени да злоупотребяват със социални помощи. При други криминални проявления също ще следва експулсиране.

Увеличаващата се бройка на ромите от двете балкански държави, които основно злоупотребяват със социалните помощи, както и останалите имигранти вече ще получават детски надбавки само срещу показването на данъчен индикационен номер.

На общините, които са особено затруднени от притока на имигранти по бедност, както наричат ромите от България и Румъния в германските медии, ще бъде отпусната помощ за справяне с проблема. Тя възлиза на 250 млн. евро.

Зелената партия и синдикатите не одобриха решението и посочиха, че то не се основава на достоверни данни. Злоупотребата със социални помощи от страна на имигрантите нито е доказана, нито опровергана от статистиката, заявиха те.

Опозицията, от своя страна изтъкна, че свободата на движение е привлякла в Германия и много висококвалифицирани специалисти от България и Румъния, а безработицата сред българите и румънците в Германия като цяло е по-ниска в сравнение с тази сред други имигрантски групи.

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън подкрепи мерките на Германия и поиска страната му да стори същото, пише "Дейли мейл". Според него 90% от обществеността на Острова ще подкрепи подобни действия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.08 2014 в 09:51

Професоре чети внимателно -"като решението налага експулсиране от страната и 5-годишна забрана за повторно влизане в нея на граждани от ЕС, заловени да злоупотребяват със социални помощи. При други криминални проявления също ще следва експулсиране." Не бъркай демокрацията с анархията в БГ. Всички криминално проявени трябва да бъдат наказвани. Германците са намерили начин у БГ колко престъпления остават ненаказани при ромалетите? И в статията се говори за граждани на ЕС не конкретно българи и румънци.

Айде бегай у лево и прати ромите у русия като си толкова загрижен за тях. Там ще ги интегрират цивилизовано и демократично!

28.08 2014 в 05:52

Бслкансти, ти си изрод. Това ли ти е подходът на опорните точки? Боклук! Само лошо за запада, само хубаво за Россия... Ай сиктир. Тоя сайт ти е взел живота, бе. Като в оня виц за дявола, дето си лафил с двама и единият вика да ходят на кафе, а другият вика, че няма пари. После тоя с кафето вика: "Споко, аз имам много!". Доволен ли си от работата си на трол? Измет. Жени, пиене, дори чалга няма ли за тебе? Нещо извън опорните точни на бье-сье-пье-то?

28.08 2014 в 00:10

Всички редовни читатели на ОФФчия сайт знаят, че "Професор Балкански" е много далеч от това да симпатизира на мургавите ни сънародници, наричани политкоректно "роми", иначе на разговорен български - цигани.

Обаче има принципни положения на демокрацията, и едно от тях е, че хората не трябва да се делят на "добри" и "лоши" единствено, или предимно по етнически признак. Това е било по времето на Хитлер, обаче в наши дни е признак на крайно ниска политическа и обща култура.

Омерзително е, когато гражданите на Западна Европа надават такъв вой срещу българските и румънските роми, и още по-омерзително е, когато пилитици в Западна Европа популистки подкрепят тези антиромски настроения. Крайно погрешно е да се свързва злоупотребата със социални помощи само с ромите. Скоро беше цитирана статистика, която доказва че самите западноевропейци съвсем не са изрядни в това отношение.

И освен това употребата на определения като "мангали", "брикети" и т.н. е крайно неприемлива, да не говорим че се движи по ръба на закона. Лично познавам образовани, трудолюбиви и съвестни "цигани", и не мога да приема този етнос да бъде заклеймяван като цяло. Има цигани и цигани, както има българи и българи. Същото важи и по отношение на евреите и арменците.

България и Европа в крайна сметак ще трябва да приемат ромите като равноправни граждани, както САЩ след дълги борби приеха "афроамериканците", та сега дори имат за президент такъв. Расизмът, ксенофобията и насаждането на расова омраза трябва да останат в миналото.

27.08 2014 в 20:57

Туй заглавийце явно иде да ни убеди, че българите и румънците са мургави хора, които живеят в катуни и ходят в Германия, за да цицат социални помощи. Нещо, с което никога не сме били съгласни. Е, и да налее малко вода в антиевропейската мелница.

27.08 2014 в 20:40

Предлагам и ние в този дух да изгонимe мангалите в Индия и да спреме да приемаме бежанци. И ако ЕС почне да мрънка, да им посочиме германците ...

27.08 2014 в 19:38

Не виждам срещу какво е възмущението. В нормалните страни е така, като злоупотребяваш с нещо, си търпиш последствията. Не 100% от ромите ще бъдат изгонени, просто защото са роми. А тези, които са заловени да злоупотребяват със социалните помощи, при това надали важи само за мургавите събратя, а е за всички заловени нарушители. Да не се правим на по-католици от Папата, тук също хората биха се съгласили на подобна мярка, тъй като редовното оплакване е как част от ромското население злоупотребява с тази система. Е, като им се налага наказание за това, мрънкане, че имало наказание? Съжалявам, но звучи доста нелепо. Разбира се, не говорим да бъдат гонени хора, просто защото са от конкретна държава или малцинствена група.

27.08 2014 в 18:53

Този път съм изцяло съгласен с Професор Балкански (обикновенно не съм) но тук го подкрепям на 100%.

27.08 2014 в 18:50

Да добавят и англичани в списъка.

27.08 2014 в 18:43

Не сравнявайте циганите с евреите или арменците, само фашизираните националисти ги слагат в един кюп. Иначе народът е против циганите и има защо, не може цял живот да разчиташ само на социални помощи и да правиш деца, за да те хранят! Това е, което ни дразни в циганите, те не желаят да се интегрират, да се социализират и цивилизоват, вече хиляди години са на едно и сащо цивилизационно ниво, евреите и арменците нямат НИЩО ОБЩО с циганите! И крайно време е и ние да вземем подобни мерки срещу циганите.

27.08 2014 в 18:33

Е и какво толкова? Абсолютно правилна стъпка, всякакви лишей и паразити нямат място в Европа. Те и в България нямат, ама нашите политици нямат топки да ги изритат.