ЕК към страните в Южен поток: Ще ви накажем като България, ако нарушавате правилата

OFFNews Последна промяна на 04 юни 2014 в 20:16 19248 25

Снимка europa.eu

ЕК откри процедура срещу България и ще направи същото и срещу други от ЕС, ако не спазват правилата.

Това заяви председателят на Европейската комисия Жозе Барозу часове преди началото на първата, извънредна среща на Г-7 в Брюксел.

Кризата в Украйна показа, че енергийната сигурност на ЕС трябва да бъде повишена. Еврокомисията ще направи така, че всяка енергийна инфраструктура, като "Южен поток", да отговаря изцяло на европейското законодателство, каза Барозу.

ЕС трябва да говори като един, обратното е срещу нашите интереси, заяви Барозу. Г-7 трябва да убеди Русия да не използва газа като политическо оръжие и да остави това оръжие, допълни председателят на ЕК.

Скоро се очаква постигането на честна сделка между Москва и Киев по доставките и цените на газа, каза още Барозу.

По повод обявеното от ръководството на БСП намерение "Южен поток" да бъде построен, независимо от риска от санкции, говорителят на Европейската комисия Антоан Коломбани заяви пред БНР:

"Ние наистина поискахме от България да прекрати проекта, докато водим дискусии с българските власти по проблема. Нашата позиция остава непроменена".

Коломбани припомни, че в момента тече първият етап от наказателната процедура и че този процес има ясно регламентирани стъпки. Те предвиждат още едно- второ и последно писмено предупреждение. Ако и след него няма положителен резултат, Еврокомисията може да внесе случая в Европейския съд.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.06 2014 в 09:21

до Мъкаааа, мъка:
Престани да спамиш едни и същи коментари във всяка статия като робот....

05.06 2014 в 23:23

а на теб кой ти каза какво е хохли?

05.06 2014 в 23:13

ЮЖЕН ПОТОК ЩЕ СЕ СТРОИ И ЩЕ СЕ ПОСТРОИ! А “заканата за наказване към БГ” - нищо ново под слънцето – интереси, завист и подли номера с/у Южен поток, на държавно и междудържавно ниво, вкл. и с прякото подло съучастие на висши чиновници от Европейската комисия, гадни номера, закани, прецакване, надцакване, изнудване и т.н. - аБСОЛЮТНО подобна е била данданията срещу СЕВЕРЕН ПОТОК, пък го има! Против СП са били Полша, Прибалтика, Беларус, САЩ. Поляците настояват руския газопровод да мине през полска територия. За да изнудва Русия, Полша се опитва да спре строежа заради права в/у териториалните води при о-в Борнхолм. Затова Русия избира северен обход на острова. Ядосан, че номерата на Полша не минават, полския министър на отбраната Сикорски нарича газопровода “новия пакт Молотов-Рибентроп”, с което предизвиква гнева на Германия и Русия. Белорус е против СП, като настоява да не се строи СП, а да се увеличи пропускателната способност на “Ямал-Европа” (през Беларус), който обаче минава и през Полша, а явно целта е да се заобикалят транзитьори-тарикати. Твърдо против са САЩ, които правят безброй възможни и невъзможни интриги срещу газопровода, погаждат всякакви гадни номера, притискат държавите покрай Балтика. Само че, Северен поток ГО ИМА... ЩЕ ГО ИМА и Южен, а хохлите ще гризнат дървото. Както навремето поляци със СП, който ги заобиколи, и т.н. ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!

05.06 2014 в 22:41

Много е прав spirit, че в Европа вече няма личности от голям ранг като изброените, само че бих добавил към тях и Манфред Вьорнер, последният истински генерален секретар на НАТО, бивш боен летец, добър администратор и личност от голям мащаб (за разлика от еврогейско-педероатлантическите клоуни след него).

А Щатите след великия Рейгън де факто нямат истински президент, нивото пада с всеки следващ и при Обонго е вече неспасяемо ниско.

Същото за великата Тачър във Великобритания, след клоуна Блеър, до сегашното им недоразумение - една низходяща линия, полет надолу.

05.06 2014 в 22:21

Навремето като комунист и пожарникар ББ (Бойко Борисов) участвал в смяната на имената и побългаряването на нашите турци. Сега жените се подмокрят, сънувайки как му пипат мускула. На мъжете той казва “Аз съм простак и вие сте простаци”. Простаците и простачките гласуваха за ББ. Не ги виня. За Сергей Станишев ли да гласуват? По българската и европейската пързалка, където всеки гледа да изпързаля другия, той се оказа не фигурист, а фигурант. Смешник като другия чехльо, когото ББ направи президент на България и му обърсваше “чумбери” по тила, както ние си биехме “чумбери”, когато бяхме ученици. В глутницата помияри ББ си е Alpha Dog, докато го застрелят; той си знае кой и за какво.

Такива са “личностите” на българския фарс. Няма личности. И в Европа няма личности като генерал Дьо Гол, Жак Делор, Робер Шуман. Има чиновници интересчии. Каквото US каже, те, йесмените, като ехо: ГМО – да, шистов газ – да, трансатлантически търговски договор със САЩ – да, Путин анексира Крим нелигитимно и международната общност ще го накаже. Ама тая международна кой я е легитимирал, бре?

05.06 2014 в 12:08

Не плащам газ,в чиято цена е включена помията за мазни,червеногъзи тролове,като F1,вива и т.н.

05.06 2014 в 11:47

Ми да поставим и ние условие- отказваме се от Южен поток, но първо да спрат Северен.
Ега ти наглеците са тия- едното око на слепия да извадят

05.06 2014 в 08:46


Този португалски мазник да си еб... пут ....та май....а!
Газопровода ще се строи!

05.06 2014 в 02:29

Силно про-европейски настроен съм, но като видя мазната мутра на този португалец и вече ми се повдига. ЕК се мъчат да дадат ялов отпор на Русия заради Украйна и понеже лъсна, че с нищо не могат да я уязвят се чудят от къде какво да измислят. Сега държави - членки на ЕС, които имат нулева или минимална зависимост от руски газ се репчат със спиране на Южен поток, но ако украинците решат да спрат връзката ще се чудим къде да се денем. Те затова и призовават ЕК да спре ЮП, защото зависимостта на Русия от тях отпада. Руснаците играят силово и с много пари, защото искат да преодолеят посредника Украйна и да засилят влиянието си в региона, а ние на този етап се ослушваме и треперим, защото зависимостта ни е 100 процента. Но Барозу има много да отговаря с уронването на имиджа на обединена Европа, особено след последните европейски избори, с успехите на Льо Пен, Фараж и сие, а сега тихо и кротко ще се изниже като плазмодии... Пфу!

05.06 2014 в 00:27

Комунягите са активирали цялото войнско кралство да брани рублите. От ЕС трябва да се спре всяка стотинка към България, докато комунделите са на власт и дават шанс на Пееф. Това би дало възможност на Олигарски отново да дели една маса с Янукович много скоро. Въпреки, че аз вече предпочитам да споделят съдбата на Кадафи.