Джей Лено е с тежки изгаряния след взрив

OFFNews 15 ноември 2022 в 07:00 4632 0

Джей Лено

Снимка Getty Images

Джей Лено

72-годишният легендарен американски шоумен Джей Лено е в болница със сериозни изгаряния на лицето, съобщи New York Times.

Той е бил в гаража на дома си в Лос Анджелис, където съхранява колекцията си от автомобили. Една от колите избухнала неочаквано в пламъци. Пожарната служба в Бърбанк се е отзовала на спешно повикване на адреса му близо до летище Бърбанк в Холивуд малко преди 12:30 ч. в събота.

Пламъците са обгорили лявата страна на лицето на Джей Лено, но за щастие не са наранили окото или ухото му. Водещият е откаран в отделението по изгаряния в Grossman Burn Center. "Получих сериозни изгаряния от възпламеняването на бензин. Добре съм. Просто ми трябват една-две седмици, за да си стъпя на краката", каза Лено в свое изявление.

Според материал от 2011 г. в "Ню Йорк Таймс" г-н Лено е съхранявал колекцията си от автомобили в гараж в Бърбанк. Всеки автомобил там бил поддържан с пълен резервоар бензин, актуална регистрация и валидна застраховка, така че той можел да избере всеки един от тях за шофиране. Някои от колите почти не бяха карани.

Известен най-вече като дългогодишен водещ на "The Tonight Show", сега той е водещ на предаването "Jay Leno's Garage", в което наскоро президентът Байдън обсъди бъдещето на електрическите превозни средства. Той също така е водещ на синдикалния рестарт на класическото комедийно шоу "You Bet Your Life".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика