Джеб Буш подкрепи Тед Круз за републиканската номинация

OFFNews 23 март 2016 в 01:30 1259 0

Джеб Буш

Прекратилият президентската си кампания Джеб Буш подкрепи Тед Круз за републиканската номинация, като заяви, че сенаторът на Тексас има най-голям шанс за партията да спечели битката за Белия дом, предаде Ройтерс.

В свое изявление Буш определи Круз като постоянен човек с принципи, който е демонстрирал умението си да печели на своя страна избирателите, с което е завоювал редица важни щати.

„Вашингтон е повреден и единственият начин, по който Републиканската партия може да се надява да си върне Белия дом и да поведе нацията в по-добра посока, е да подкрепи кандидат, който може да покаже, как консервативна политика може да помогне на хората да се вземат в ръце и да достигнат пълния си потенциал“, заяви той.

В изявлението си той за пореден път нападна Тръмп, настоявайки, че електоратът на републиканците трябва да превъзмогне разделението и вулгарността, които милиардерът представя на политическата сцена. В противен случай партията ще загуби шанса си да се пребори с кандидата на Демократическата партия за Овалния кабинет.

„За да спечелят републиканците трябва да предложат решения на много проблеми, пред които нацията е изправена и вярвам, че трябва да гласуваме за Тед Круз, защото той може да го направи“, каза вече бившия кандидат за президентския пост.

Буш, чиито брат и баща заемаха президентския пост, се отказа от надпреварата за партийна номинация след тежка загуба на първичните избори в Южна Каролина на 20 февруари.

Подкрепата му към Круз е поредният опит на републиканците да спрат възхода на Доналд Тръмп, заради раздикалните му идеи, сред които е да екстрадира 11 млн. нелегални имигранти.

Круз е на втора позиция и все още има реален шанс да изпревари милиардера за партийната номинация.

Губернаторът на Охайо Джон Касич продължава участието си в надпреварата, единствено с цел да отклони колкото се може повече делегати от Тръмп до националната конвенция на републиканците през юли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови