Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Австралия покани белите хора от Южна Африка да се преместят в цивилизована страна

OFFNews 15 март 2018 в 08:34 19488 6

Австралийският вътрешен министър Питър Дътън заяви, че белите фермери в Южна Африка са подложени на гонения и би искал да ги доведе в цивилизована страна като Австралия, съобщи ДПА.

Според министъра въпросът за белите фермери заслужава специално внимание, защото са заплашени от насилие и конфискации на земи. Той добави, че е наредил на своето министерство да проучи дали те могат да получат бежански или хуманитарни визи за Австралия, включително на основание, че са подложени на гонения в собствената си страна.

Дътън заяви пред австралийското радио 2GB, че южноафриканската общност в Австралия работи упорито и се интегрира добре в страната.

"Те дават своя принос и ни правят по-добра страна. Такива мигранти искаме да приемем в страната си", добави министърът.

Въпросът за собствеността над земята е изключително спорен в Южна Африка. Белите фермери притежават близо 75 на сто от селскостопанските земи. Те обаче са под 10 на сто от населението, припомня ДПА.

Южноафриканското външно министерство изрази съжаление, че австралийското правителство не е използвало достъпните дипломатически канали, за да изрази притесненията си или да поиска обяснения.

"Няма никаква причина което и да е правителство да подозира, че някой южноафриканец е в опасност от собственото си демократично избрано правителство", се казва в изявлението.

Ръководеното от Дътън министерство е било критикувано от ООН и правозащитни организации за твърдата си имиграционна политика, припомня ДПА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

6

Лопе де Вега

16.03 2018 в 08:17

Австралия само ще спечели, ако тези корави, работливи и почтени хора отидат там. Ще работят усърдно за себе си и страната и всички ще забогатяват.

bls, глей сега, ако дойдат у нас много бързо ще поискат да се върнат при негрите, предпочитайки рисковете в ЮАР пред нашата бюрокрация. Земя не могат да купят у нас - забранено е със закон! Да започнат някакво производство - толкова бакшиши ще трябва да дадат, че няма да има смисъл да се хабят. Освен, ако веднага се запишат в ГЕРБ.

Поздрав!

12407

5

yordanb

16.03 2018 в 07:41

Това, което президента Киро се готви да въведе е само надстройка на вече съществуващ закон от 2006-та.
Приет под мъдрото ръководство на Мебели.
Тогава обаче се прие конфискация срещу заплащане, а сега Рамафоза, като истински "бизнесмен" предлага конфискация без компенсация.
Ама ние в България това сме го живяли, знаем докъде води и колко бавно се възстановяващ после.
Да са живи и здрави зулусите, чиито "крал" натиска най-много за този закон, ще изядат говедата и овцете, ще нарежат механизацията на скрап и ще се преместят на следващото пасище.

12738

4

Mr Hivaga

15.03 2018 в 15:34

Я в Автралия автоцензура няма ли ? Как така е разрешено да се говорят (политически некоректни истини) похвално :)

12021

3

bls

15.03 2018 в 14:56

В интерес на истината, мисля, че външно трябва да се задейства и да ги поканим ние - имаме премного обезлюдени места, това са хора, които са свикнали да бачкат и то на моменти в негостоприемна страна /суша, влечуги и тн./. Убеден съм, че тук биха били полезни.

77927

2

El Commandante

15.03 2018 в 11:08

БРАВО!

Нормалните хора по света призоваха към отва от момента в който безумното правителство на ЮАР реши просто да открадне земите на бурите.

ЮАР се е запътил със страшна сила по пътя на Зимбабве и идиота Рамафоса ще пожъне всичко което е посял.

Или, ако трябва да сме буквални в случая-ше пожъне един голям К*Р!

И преди некой тука идиот да почне да ми опонира че земята е по право на коренните жители,ще го помоля да си отвори историята и да прочете кои точно са били коренните жители на тези земи преди да пристигнат бурите и откъде са се взели днешните черни боклуци, които претендират за земята.

16193

1

SC

15.03 2018 в 09:50

Браво на министъра! А южноафриканското правителство сега се преструва на цапнато с мокър парцал, но ще видим какви ще ги дрънкат, когато фермите запустеят и няма с какво да хранят „правдивото“ население.
 
X

Да помогнем на украинските деца!