В Германия ликуват: Финито, травмата е заличена!

34 години Бундестима не беше пропускал дузпа, срещу Италия го стори три пъти

OFFNEWS 03 юли 2016 в 17:11 5279 0

В Германия приеха с приповдигнато настроение победата над Италия в 1/4-финалите на Евро 2016. След 1:1 в редовното време и продълженията, двата тима стигнаха до изпълнения на дузпи. 18 удара бяха нужни, за определяне на победител, като германците пропуснаха три пъти, а представителите на "скуадрата" - цели четири.

Това беше първи успех на Бундестима над "скуадра адзура" на финали на големи първенства. Макар селекционерът Йоаким Льов да не признава, германците определено имаха комплекс от Италия преди мача, с който обаче вече е свършено.

"Този четвъртфинал ще влезе в историята като края на травмата", пише "Дер Шпигел". "За първи път германски национален отбор побеждава италианците на голям турнир. Финито!", допълва изданието. 28 милиона германци са проследили пряко срещата в Бордо по телевизията, което е рекорд по време на това Европейско първенство.

"С цялото ни уважение към отборите, които все още са на Европейското - Португалия, Уелс, Франция и Исландия, но всеки, който е победил това италианско чудовище, вече не може да бъде спрян. "СИ, СИ, СИ! (от италиански ДА, ДА ДА)! Героят Хектор сложи край на италианската прокоба", допълва таблоидът "Билд".

Двубоят ще остане в историята и с пропуснатите дузпи от страна на Бундестима. За последното германците бяха пропускали от бялата точка преди 34 години - на полуфинала на световното в Италия през 1982 г. срещу Франция. И тогава, както и сега, пропускът на Ули Щилике, не е фатален и Германия се класира на финала, на който обаче яде бой от Италия с 1:3.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!