Три златни медала за България от световното по аеробика в Пезаро

OFFNews 19 септември 2021 в 17:57 3310 0

Дарина Пашова донесе втора титла за България

България спечели три златни медала на европейското първенство по спортна аеробика, което се провежда в италианския град Пезаро, съобщи БНР.

В категорията "смесени двойки" при мъжете и жените Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов доказаха класата си, като с прекрасно изиграване се окичиха със златните отличия

Във финала представиха отново изключително чисто и много уверено съчетанието си, за което получиха и най-високата оценка - 22.300 точки.

След Анна - Мария и Антонио почетната стъбличка допълниха състезателите на Унгария - 22.200 и от втория отбор на домакините от Италия - 22.100 точки.

Останапите отбори в топ осем са Румъния (втори отбор), Турция (първи отбор), Италия (първи отбор), Украйна (първи отбор) и Румъния (първи отбор).

Световната вицешампионка Дарина Пашова донесе втора титла за България от европейското първенство по аеробика. Българката изигра отлично своето съчетание на финала на осемте най-добри и получи оценка от 21.700 точки, за да триумфира в категория индивидуално жени. Пашова беше първа и в квалификациите с 22.000 точки. Сребърното отличие взе рускинята Татяна Конакова с 21.650 точки, а трета се нареди румънката Теодора Куку с 21

Христо Манолов и Борислава Иванова спечелиха по-рано днес титлата при смесените двойки за юноши и девойким а 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови