Стоилов и Астана с престижно равенство срещу Атлетико Мадрид в ШЛ (резултати)

Деян Спасов 04 ноември 2015 в 12:25 2919 0

Станимир Стоилов

Казахстанският шампион Астана, с българския треньор Станимир Стоилов начело, записа второ равенство в Шампионската лига - този път срещу финалиста от по-миналото издание на турнира Атлетико Мадрид. 

Възпитаниците на Стоилов удържаха до последния съдийски сигнал без да допуснат гол и в крайна сметка двубоят във вторник вечерта завърши при резултат 0-0. 

Най-чистото положение за Атлетико Мадрид бе в 32-та минута, когато Фернандо Торес не съумя да отбележи и стреля в аут. Мощен изстрел на халфа на испанците Коке в 45-ата минута пък срещна горната греда на вратата на Ненад Ерик. 

След равенството "дюшекчиите" от Мадрид със старши треньор Диего Симеоне събраха в актива си седем точки и заемат второто място в група "D", докато Астана вече e с две на четвъртата позиция.

За казахстанците до голяма степен следва мачът на сезона тази неделя. Те са водач в класирането на местния шампионат и само победа в домакинския двубой срещу Актобе в последния кръг ще гарантира втора поредна титла на тима. 

В интервю след мача срещу Атлетико Мадрид пред bTV Мъри Стоилов беше категоричен, че Астана остава съсредоточен в задачата си да спечели местното първенство. Според него в Шампионската лига отборът в никакъв случай не е фаворит, въпреки шансовете си за класиране на третото място в групата, даващо право на 1/16 в Лига Европа напролет. 

Всички резултати от снощните мачове в Шампионска лига

Астана 0-0 Атлетико Мадрид
Шахтьор Донецк 4-0 Малмьо 
Реал Мадрид 1-0 ПСЖ
Манчестър Юнайтед 1-0 ЦСКА Москва
ПСВ 2-0 Волфсбург
Бенфика 2-1 Галатасарай
Борусия Мьонхенгладбах 1-1 Ювентус
Севиля 1-3 Манчестър Сити 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови