Шумахер излезе от кома

OFFNews 16 юни 2014 в 12:52 28620 4

Легендата на Формула 1 Михаел Шумахер излезе от кома. Той е изписан от болницата в Гренобъл, съобщи семейството му, цитирано от Би Би Си.

45-годишният Шумахер ще продължи рехабилитацията си в Университетската болница в Лозана, Швейцария.

Информацията потвърди пред Ройтерс представител на здравното заведение в швейцарския град.

Семейството на Шумахер благодари на лекарите, терапевтите, медицинските сестри, на всички, които са се грижили за него в болницата в Гренобъл и на оказалите му първа помощ на мястото на инцидента.

Близките на шампиона изразяват благодарност и към хората, които са изпращали съобщения с пожелания за скорошно оздравяване: "Сигурни сме, че това му е помогнало!".

"За в бъдеще молим за разбиране, че неговото възстановяване ще се осъществи встрани от погледа на обществеността", посочва още семейството в официално съобщение, публикувано в Туитър.

Вестник "Билд" твърди, че най-успешният пилот във Формула 1 за всички времена вече комуникира със съпругата си Корина и децата им. Състоянието на Михаел е стабилно и той не се нуждае от грижите на екипа в Гренобъл.

Шумахер изпадна в кома на 29 декември 2013 г. след тежко падане и черепно-мозъчна травма при спускане със ски в в курорта Мерибел във френските Алпи. Той бе настанен в болница в Гренобъл и оттогава досега състоянието му бе поддържано в изкуствена кома, за да може оттокът в мозъка му да намалее и при събуждане да няма опасност от увреждане. Преди няколко дни немецът бе преместен в рехабилитационния център на болницата, а днес вече е и окончателно изписан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!