Шампионът Радо Янков: Тренирам от 8-годишен, това е животът ми

OFFNews 07 март 2016 в 09:07 4459 1

Снимка Facebook/rado.yankov

"Занимавам се от 8-годишен с този спорт. Това е нещото, което правя цял живот. Фокусиран съм изцяло върху това. Тренираме предимно в чужбина, тъй като в България нямаме такава възможност. Имаме хубави условия, но през 90% от времето сме в чужбина и се подготвяме главно в Австрия", разказа Радослав Янков пред Нова тв.

25-годишният роден в Чепеларе български спортист спечели Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини, след като вчера, в последния старт за сезона - във Винтерберг, Германия, достигна до четвъртфиналите и със своите общо 4050 точки е недостижим за втория в класирането - Роланд Фишналер (Италия), с 3620 точки.

Радослав, който се прибира в България тази вечер, казва още, че причината да тренира през 90% от годината в чужбина е липсата на възможност за това у нас.

"В България няма условия. Ще дам два примера. В Словения националният отбор по сноуборд има писта, на която състезателите могат да тренират, без да бъдат притеснявани от другите хора. Тя е заградена, затворена само за тях. И един пресен пример от Винтерберг. Когато бяхме на тренировка, видяхме, че от миналата година почти всичко е променено тук. Бяха сменени няколко лифта, имаше повече оръдия за сняг и писти... А ние не можем да бъдем отделени и да тренираме нормално."

Радослав, по прякор Дивия, бил записан в отбора в Чепеларе от родителите си. Занимава се професионално със спорта. "Тренирам и лятото, и зимата. Правя само това."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови