Роналдо, Меси и Нойер в битка за тазгодишната "Златна топка" (видео)

ОFFNews 02 декември 2014 в 16:10 4367 0

ФИФА и френското списание "Франс Футбол" обявиха официално тримата кандидати за "Златната топка" за 2014 година - Кристиано Роналдо, Лионел Меси и Мануел Нойер.

Имената бяха обявени в понеделник малко след 18,00 часа българско време. Един от тримата ще вдигне най-ценното индивидуално отличие на 12 януари в Цюрих, Швейцария. 

Фаворит за най-добър футболист за 2014 година на повечето специалисти е лидерът на Реал Мадрид и миналогодишен носител на приза Кристиано Роналдо. 29-годишният нападател стана европейски клубен шампион и впечатли с много резултатен сезон във всички турнир.

Мануел Нойер превзе световния връх с Германия, стана шампион с Байерн Мюнхен, а с изявите си доказа, че уменията му надхвърлят вратарските задължения.

Лео Меси пък класира Аржентина на финала на Мондиала в Бразилия, но "албиселесте" загубиха с продължения и логично капитанът на отбора попадна под прицел на нападки. Въпреки тях обаче преди броени дни Меси първо счупи рекорда за най-много голове в Ла лига, а малко след това стана и едноличен голмайстор в историята на Шампионската лига.

При жените в спор за най-добър футболист за годината се впускат Надин Кеслер, Марта и Аби Уамбак. Тримата най-добри треньори в женския футбол са Ралф Келерман, Марен Майнерт и Норио Сасаки.

Тримата треньори, които ще спорят за приза "Най-добър треньор" са Карло Анчелоти (Реал Мадрид), Йоаким Льов (национален отбор - Германия) и Диего Симеоне (Атлетико Мадрид). И тримата специалисти заслужено попадат на призовите места. Анчелоти изведе Реал Мадрид до мечтаната десета титла от Шампионската лига, Льов е треньорът на категоричният Световен шампион от Мондиала това лято - Германия, докато Диего Симеоне направи впечатляващ отбор от градския съперник на Реал - Атлетико и през миналия сезон "дюшекчиите" взеха титлата в Примера Дивисион, Суперкупата на Испания и стигнаха финал на Шампионската лига, където "изпуснаха" купата в последните секунди 

В категорията "Най-красив гол за годината" за наградата "Пушкаш" са номинирани Стефани Роуч (жена), Хамес Родригес и Робин ван Перси.

Представяме ви клипове с едни от най-добрите изяви на ТОП 3 през 2014 година:

Кристиано Роналдо 



Мануел Нойер 



Лионел Меси 




Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!