Реал Мадрид премахна кръста от логото си заради мюсюлманите

ОFFNews Последна промяна на 27 ноември 2014 в 17:16 26085 21

Старата и новата емблема на отбора.

Испанският футболен тим Реал Мадрид премахна традиционния християнски кръст от официалната емблема на клуба, след като сключи доходоносен тригодишен договор за 3,5 милиарда долара с Националната банка на Абу Даби, съобщи "Гардиън".

Емблемата е била създадена през 1931 г. и оригинално в нея присъства християнски кръст, поставен на върха на короната, който обаче сега е премахнат, за да не обиждат мюсюлманската чувствителност. Оригиналният дизайн с кръста ще продължи да се използва в Европа.

Испанският спортен вестник Маrca разкритикува решението на отбора, като го описа като свидетелство, че "клубът би се лишил от аспект от своята идентичност в преследване на нови фенове".

Според еврейския вестник Algemeiner това е само първият ход от поредица такива, предвидени да се привлекат арабски спонсори.

Миналият месец Реал подписа сделка с Международната петролна инвестиционна компания, която е притежание на монархията на ОАЕ.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.12 2014 в 14:17

По скоро трябвало да махнат направо коронката и да върнат старото име на клуба Ф.К. Мадрид ...
Все пак футболът не им е даден от испанския крал, а от англичаните, що не пише Madrid Sky Football Club

01.12 2014 в 13:04

До Zakarm
"vajnoto e da ima pari !" Явно твоят бог са парите! За мен обаче не е така, както и за всеки просветен човек.
А решението на Реал е просто жалко. Не го разбирам този жалък конформизъм. Да не говорим, че кръста преди да стане християнски е бил символ на слънцето и широко засвидетелстван по цяла Европа, а и не само. И всичко това, за да се докараш за малко кинти на страни, в които властва фашизмът наречен ислям, и които всячески рушат Християнската Европейска Цивилизация. Браво Реал, показахте, че не само при нас дерибействат малодушни мекотели. Направо ми се гади.

01.12 2014 в 10:46

vajnoto e da ima pari ! Nikoi ne go intesuva izmislicite za bogove i vqra , i gluposti , a taka i trqbva ! bravo na real

30.11 2014 в 05:23

10-Символ на вярата (Символ верую)
Никео-Цариградски символ на вярата

1. Вярвам в един Бог Отец, Вседържител, Творец на небето и земята, на всичко видимо и невидимо.
2. И в един Господ Иисус Христос, Сина Божий, Единородния, Който е роден от Отца преди всички векове: Светлина от Светлина, Бог истинен от Бог истинен, роден, несътворен, единосъщен с Отца, чрез Когото всичко е станало.
3. Който заради нас, човеците, и заради нашето спасение слезе от небесата и се въплъти от Духа Светаго и Дева Мария и стана човек.
4. И бе разпнат за нас при Понтия Пилата, и страда, и бе погребан.
5. И възкръсна в третия ден, според Писанията.
6. И възлезе на небесата и седи отдясно на Отца.
7. И пак ще дойде със слава да съди живи и мъртви и царството Му не ще има край.
8. И в Духа Светаго, Господа, Животоворящия, който от Отца изхожда, Комуто се покланяме и го славим наравно с Отца и Сина, и Който е говорил чрез пророците.
9. В едната, света, вселенска (съборна) и апостолска Църква.
10. Изповядвам едно кръщение за опрощаване на греховете.
11. Чакам възкресение на мъртвите.
12. И живот в бъдещия век! Амин.

29.11 2014 в 11:03

..."В ТОЗИ РЕД НА МИСЛИ" ДА ПРЕИМЕНУВАТ Ф.К "ЛЕВСКИ" НА "КУНЧЕВ" А СЪЩО И Ф.К. "БОТЕВ" НА "ПЕТКОВ" ЗА ДА НЕ СЕ ТРАВМИРАТ ЕМОЦИОНАЛНО ТУРЦИТЕ :)))
...СЕГА ПИША СМАЙЛИТА АМА КАТО НИЩО ДО НЯКОЯ ДРУГА ГОДИНА ТОЗИ ВЪПРОС МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОСТАВЕН СЕРИОЗНО Я ОТ РОДНИ, НАШИ ИЗМЕКЯРИ, Я ЕВОПЕДЕРУНГЕЛИ-ЛЮБИТЕЛИ НА РЯЗАНИ БУРГИИ С ВАЗЕЛИН.

28.11 2014 в 18:00

Същите тъпаци сте като Блитз. Как пък веднъж не решихте да си проверявате информацията за достоверност. Тая "новина" се върти из мрежите от април месец 2012 г.

28.11 2014 в 17:43

F1, а ти в какво вярваш?

28.11 2014 в 17:18

"Става дума за това, кой ще се чувства у дома в Испания, в Европа, по света..."

Белите хора от двасесетина години не се чувстват у дома в Европа - все трябва да внимават да не обидят или дискриминират някой миризлив, тъмнозелен, некадърен, мързелив наглец.

Да еба и демокрацията!

Важна е Вярата. Вярата обединява хората. Религиите разделят хората и създават конфликти.
За жалост истински вярващите хора са малко.

28.11 2014 в 09:47

Така че няма да е зле да махнат и короната - обижда чувствата на републиканците.

28.11 2014 в 09:43

Новите атеисти виждат призрака на религията навсякъде. А става дума за друго, не за религия. Става дума за това, кой ще се чувства у дома в Испания, в Европа, по света - невярващите мюсюлмани, невярващите християни, невярващите евреи или вярващите атеисти, например.