Прощаваме се с Иван Абаджиев

OFFNews Последна промяна на 30 март 2017 в 07:07 1571 0

Българската общественост ще отдаде последна почит на големия треньор Иван Абаджиев днес. Поклонението ще започне в 10,30 часа във входната зала на националния стадион „Васил Левски”, съобщи Министерството на младежта и спорта.

Иван Абаджиев почина на 85-годишна възраст в Германия, където бе на лечение. България се събуди с тъжната вест за загубата на Старшията на 25 март.

Под ръководството на Иван Абаджиев се изявиха десетки шампиони, които спечелиха над 100 медала от олимпиади, световни и европейски първенства и подобриха над 450 пъти световните рекорди.

В продължение на десетилетия България беше първа световна сила във вдигането на тежести. Неговият огромен принос към спортната слава на родината бе увенчан с най-високото държавно отличие орден „Стара планина” І степен и с титлата Доктор хонорис кауза на Националната спортна академия. 

Министерството на младежта и спорта оказва съдействие и подкрепа за достойното изпращане на най-добрия треньор у нас за изминалия век, се казва още в прессъобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови